*Nettavisen* Nyheter.

Mandag kan det bli busstreik

46-bussen er en av bussene i Oslo som kan stoppe til uka, dersom det blir streik blant bussjåførene. Foto: Arkivfoto

Flere busslinjer i Oslo kan stoppe opp mandag morgen.

OSLO: Det ble brudd i forhandlingene mellom Norsk Transportarbeiderforbund og NHO Transpor tidligere i måneden. I helgen skal partene møtes til mekling. Hvis ikke den fører frem, går flere bussjåfører til streik på mandag.

Ruter sendte fredag ut en advarsel til sine kunder om at det kan bli streik. Det er Nettbuss-sjåfører som eventuelt vil bli tatt ut i streik. Disse kjører flere av Ruters linjer i Oslo.

Av Ruters linjer i Oslo, er det rute 41, 45, 46 og 47 som vil bli rammet av en eventuell streik. Alle disse er ruter som går vest i byen.

Mange ruter inn mot Oslo vil også bli berørt. Dette gjelder både busser fra Romerike og Bærum, samt Timeekspressens ruter østover fra Oslo.

– Stor fare for streik

Norsk Transportarbeiderforbund hevder på sine nettsider at det er stor fare for streik etter bruddet i forhandligene. Forbundsleder Roger Hansen uttrykker stor misnøye med forsøket på forhandlinger.

– Vi har ikke mottatt noe som helst økonomisk tilbud. Arbeidsgiverne løper fra enigheten vi har om at Bussbransjeavtalen skal et lønnsnivå på linje med gjennomsnittlig industriarbeiderlønn, så vi hadde ikke noe annet valg enn å bryte, sier Hansen til forbundets nettsider.

Meklingen starter lørdag, og fristen for enighet er midnatt natt til mandag.

Sjette år på rad

Det er ifølge Norsk Transportarbeiderforbund sjette år på rad lønnsoppgjøret for bussjåførene går til mekling.

I fjor var det en stund fare for en mer omfattende busstreik i Oslo, men informasjonssjef Bente Bolstad i Yrkestrafikkforbundet påpekte da at det sjelden blir streik i mellomoppgjør. Partene ble da også enige gjennom meklingen.

I år er det hovedoppgjør, så da gjenstår det å se om mange i Oslo vest må finne alternative transportmidler til jobb på mandag.

Les også: Streik hos parkeringsvaktene – nå kan du parkere hvor som helst

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag