RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mandag stengte Tone postkontoret for siste gang


DAGLIG LEDER: Tone Skimten har jobbet for Posten i flere tiår. Mandag 10. mars stengte hun dørene til Lambertseter postkontor for siste gang.
DAGLIG LEDER: Tone Skimten har jobbet for Posten i flere tiår. Mandag 10. mars stengte hun dørene til Lambertseter postkontor for siste gang. Foto: Alle foto: Kristin Trosvik
Tone Skimten startet å jobbe ved Lambertseter postkontor første gang i 1973. Mandag var siste dag på jobben.

LAMBERTSETER: Nordstrands Blad møter Harald Larsen som er på vei ut fra postkontoret fredag.

LES OGSÅ: Nå forsvinner de siste postkontorene

– Å, stenger det? Når? lurer han.

Mandag 10. mars klokken 12.00 er svaret. 11. mars åpner post i butikk i Kiwi Lambertseter Senter og Bunnpris Lambertseter.

– Det er vemodig, det er klart det, sier daglig leder ved postkontoret, Tone Skimten. En dame veldig mange på Lambertseter kjenner ansiktet til.

Tone Skimten begynte å jobbe for Posten i 1972, og i 1973 startet hun sitt første engasjement ved Lambertseter postkontor.

– Jeg har hatt det bra her. Jeg bor i området og kjenner masse folk, sier hun. Nå venter en ny jobb på Nordstrand postkontor, det siste postkontoret i distriktet.

Tone er ikke den eneste som har jobbet i flere tiår på Lambertseter postkontor.

– De fleste av dem som jobber her har vært her siden 80-tallet, sier hun. Så at det er vemodig legger hun ikke skjul på. Det er godt med sjokolade på pauserommet for å lette litt på stemningen.

SE VIDEO: Er dette byens treigeste postbil?

Åpnet på 50-tallet

Lambertseter postkontor åpnet i 1955, dette var et underpostkontor som holdt til i en leilighet i Glimmerveien 30.

1. november 1958 åpnet kontoret på Lambertseter senter.

Både Tone Skimten og distriktssjef Arne Tømmerås, som også har jobbet for Posten siden tidlig på 70-tallet, kan skrive under på at mye har forandret seg på 40 år. Den røde spareboken er borte, så også postens populære ID-kort. Men likevel opplever de at postens tjenester er stadig populære.

– Det selges masse frimerker, sier Tone. Ikke minst gjør netthandel at pakkesendinger er mer populært enn noen gang.

– Utenlandspost øker som bare det, forteller Tømmerås. Distriktssjefen synes også det er vemodig at de gamle postkontorene legges ned.

– Men sånn er livet, verden går videre. De ansatte ved de nye Post i butikk har fått god opplæring. Kundene vil få de samme tjenestene som på postkontoret. Fordelen for kundene er at Kiwi og Bunnpris har åpent lenger enn hva postkontoret hadde, sier distriktssjefen.

Kiwi og Bunnpris har åpent frem til klokken 23.

LES OGSÅ: Post i butikk på Rema 1000 på Holmlia

Skjemt bort kundene

Lambertseters beboere har fått brev om hvilken av butikkene de hører til. Dette gjelder kun pakkeleveranser. For banktjenester og annet, kan du bruke den Post i butikken du vil.

– Jeg tror nok det skal gå bra med kundene selv om vi legger ned. Men det er sikkert mange som vil savne oss. Vi har vel skjemt dem bort litt, gitt litt ekstraservice, smiler Tone Skimten.

LES OGSÅ:

Speilblank is hindrer Frank i å komme til Post i butikk

Her blir det post i butikk
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere