*Nettavisen* Nyheter.

Mange ber om ny takst

Blir sittende: mange eiere har blitt sittende me boligen i lang tid etter at de først bestemte seg for å selge. Illustrasjonsfoto: Arkiv

Mange av boligene som nå er til salgs, er blitt taksert flere ganger det siste året. For de fleste av dem er verdiene nedjustert i samsvar med det generelle prisfallet i markedet.

OSLO: En av seks boliger som ble taksert i løpet av de siste tre månedene hadde fra før av en takst som var under ett år gammel, viser en undersøkelse blant medlemmene i Norges Takseringsforbund (NTF).

Det bekrefter at mange eiere har blitt sittende med boligen i lang tid etter at de først bestemte seg for å selge, sier administrerende direktør Arne M. Støbakk i NTF.

Samtidig viser undersøkelsen at selgerne jevnt over bruker en verditakst slik den er ment, og ber om ny takst når de har grunn til å tro at det har skjedd endringer, mener Støbakk.

Den generelle regelen har vært at en verditakst ikke har gyldighet i mer enn seks måneder. I dagens marked bør ny takst innhentes raskere enn dette, sier Støbakk.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag