RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mange får Fredsballen i år


Fredsduene for ungdom skal gjøre en ny vri på utdelingen av Fredsballen i år. Her fra en tidligere utdeling.
Fredsduene for ungdom skal gjøre en ny vri på utdelingen av Fredsballen i år. Her fra en tidligere utdeling. Foto: Foto: Kjersti Lerkerød
Foreningen Fredsduene for ungdom skal dele ut Fredsballen på en annerledes måte i år.

OSLO: Fredsduene for ungdom har i flere år delt ut fredsprisen Fredsballen, til ildsjeler og andre som gjør en innsats for en bedre verden. Furuset-politiker Akhtar Chaudhry (SV) har tidligere gitt sin støtte til Fredsduenes arbeid.

I år skal prisen deles ut igjen, men denne gang har organisasjonen med tilhørighet på Furuset gjort en ny vri på det hele. I år er det ekstra mange prisvinnere, og Surgol Ghairat i Fredsduene for ungdom forteller at dette skal gjenspeile fredsarbeidet som gjøres over hele verden.

– Alle vinnerne er folk som elsker det samme som det vi driver med. De jobber for fred både lokalt og globalt, og dette gir resultater for målgruppa, som er barn og unge, sier Ghairat.

En av vinnerne er tegneserien Urban Legend, laget av Josef Yohannes fra Linderud.

– Josef kan være en veiviser. Han er en goodwillambassadør og en person som snakker fra hjertet, sier Ghairat.

Symbolsk markering

Tidligere har vinnerne av Fredsballen fått prisen under ERAS-festivalen. Også under årets festival blir det en markering, men ifølge Ghairat blir den mer symbolsk, ettersom det ikke har vært mulig å få alle vinnerne til å komme.

– Det blir taler fra Henning Hai Lee Yang, Lemar Ahmed Zhyan og meg. I tillegg blir det sang fra Rohey Taalah og musikk fra S. J. R., sier Ghairat.

Han forteller også at han ser frem til å få med seg Sigrid Marie Refsums opptreden på helgas festival. I samme omgang bringer han videre en hilsen fra sangeren.

– Hun gleder seg til å opptre på søndag og beskriver det som å sparke ball med sprudlende artister. Kanskje det til og med er en fredsball, forteller Ghairat.

Les også: Fredsballen til Bollywood-stjerne

Vil lage fredskonferanse

Opp gjennom årene er det flere vinnere av Fredsballen som ikke har fått prisen personlig. Det er nemlig mange internasjonale navn blant vinnerne. Surgol Ghairat håper å gjøre opp for dette med å invitere alle vinnerne til en fredskonferanse i Oslo i desember. Her kan Fredsballens verdier løftes frem.

– Gjennom Batteriet og ERAS-nettverket ønsker vi å samle alle gode krefter under aksept-respekt-kampanjen, der Fredsballen blir et fond. På denne måten kan vi ha aktiviteter for Fredsballen året rundt, sier Ghairat.

Han takker alle samarbeidspartnerne til Fredsduene, spesielt Fredsballens beskytter Sri Sri Ravi Shankar, og håper så mange som mulig tar turen til Rådhusplassen under helgens festival.

Se programmet for ERAS-festivalen her!

Årets vinnere av Fredsballen

FIFA, Tysklands herrelandslag, Angela Merkel, Forente Nasjoner/FN, statsminister Erna Solberg, Abid Q. Raja, Jens Stoltenberg, Dr. Abdullah Abdullah, Urban Legend, We Are The World Foundation, Dronning Sonja, Kjell Magne Bondevik, Dr. Ashraf Ghani Ahmadzai, Usain Bolt, Prince Ahmed Naseem, Mike Tyson, Fedor Iron Emelianenko, John Carew, statsminister av India Narendra Damodardas Modi, Magnus Carlsen, Barack Obama, Omer Bhatti, Mahmood Khan Ahcakzai, Hilde Frafjord Johnson, Haroon Bacha, Åse Kleveland, Bill Gates, Siv Jensen, Khanjan Alaqozai, Nico&Vinz, Haji Maulana Nadir Sarshar, Jackie Chan, Kurtlar Vadsi/Necati Sasmaz, Stevie Wonder, Bjørn Eidsvåg, Kenan Imirzalıoğlu og Khalid Salimi.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere