*Nettavisen* Nyheter.

Mange gir blaffen i å sikre barna: Pappa Einar er unntaket

SIKRE BARN: Einar Matre sørget for at sønnen Magnus og Mathias satt trygt og godt i bilen da han kjørte dem til barnehagen fredag. – Dessverre hadde de fleste vi stoppet feilsikret eller ikke sikret barna sine i kontrollen, forteller Hanne Kjeldal. Alle foto: Kristin Trosvik

Einar Matre sikret sønnene Mathias og Magnus godt i bilen på vei til Stenbråten skole fredag. Han var dessverre ikke blant flertallet.

Klikk på bildet for å forstørre.

STENBRÅTEN: Politi og Trygg Trafikk var med på kontroll i regi av Risløkka trafikkstasjon fredag.

Klikk på bildet for å forstørre.

STATENS VEGVESEN: Hanne Kjeldahl ved Statens vegvesen, Risløkka trafikkstasjon.

STENBRÅTEN: – Det verste jeg ser er når foreldre ikke engang har forsøkt å sikre ungene. Når det ser ut som de bare har åpnet bildøra og dyttet ungene inn, sier Hanne Kjeldahl som jobber for Statens vegvesen, Risløkka trafikkstasjon.

Dette skjer dessverre ofte, særlig i de stressende morgentimene.

LES OGSÅ: Over hundre tatt i Aksjon Skolestart

De fleste sikret dårlig

Fredag hadde Risløkka trafikkstasjon invitert Trygg Trafikk og politi til en aksjon ved Stenbråten skole og barnehage.

– Dette er en lokal aksjon, fordi vi har observert at det er dårlig eller mangelfull sikring av barn i bil her, forteller Kjeldahl.

– Det er mange som er flinke til å sikre barna, men dessverre har nok flesteparten vi har stoppet her i dag feilsikret eller ikke sikret barna sine, sier hun og legger til at de ser dette ved mange skoler og barnehager.

– Noe vi ser ofte er at foreldre ikke tar ryggsekken av barna før de setter dem i bilen. Kanskje har de bilsele på, men de sitter med den svære sekken på seg fortsatt, sier hun.

Alle etatene som jobber med sikring av barn i bil opplever mye rart på veiene.

– Jeg fant fem barn i baksetet en gang, og kun tre seler, sier Kjeldahl.

Stakk fra stedet

I det Nordstrands Blad ankom Stenbråten skole stakk føreren av en Opel Zafira fra området ved synet av de gulkledte trafikkbetjentene. Politiet hev seg etter og fikk tak i føreren som ikke hadde godkjent EU-kontroll på bilen. Bilen ble avskiltet på stedet.

For øvrig var aksjonen fredag basert på informasjon og veiledning.

– Neste gang kan de vente seg et forelegg og to prikker på førerkortet. Nå har de blitt advart. Dette handler om barna og det er fører av kjøretøyet som har ansvar for å sikre barna, sier Hanne Kjeldahl.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag