RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mange gode svar

Innen kort tid kan både fisk og barn svømme i Alna-vassdraget. Alnaelvas venner fikk mange gode svar på sitt møte forrige onsdag.

Furuset: Det var god interesse for Alnaelvas venners møte på Furuset forrige onsdag. Både Vann- og avløpsetaten og Oslo Elveforum ga de fremmøtte hyggelige opplysninger.
Alnaelva har vært et glemt område, men vi er i arbeid med elva nå. Vi har allerede brukt 70 millioner kroner på avløpsnettet rundt elva og vil bruke 35 millioner til i år, sa prosjektleder Per Kristiansen fra Vann- og avløpsetaten i Oslo kommune. Han fortalte på møtet om etatens arbeid med Alnaelva og forsikret at forurensingen langs hele vassdraget skal kartlegges detaljert i 2005.
Dette er gledelige ord for Alnaelvas venner. Leder Karin Gullichsen er godt fornøyd med utbyttet av møtet på Furuset seniorsenter.
Det er interessant å høre hvor mye jobb som gjøres for å stoppe det tilsiget som gjør vannet urent. Dette er veldig positivt, sier Karin Gullichsen til Lokalavisen Groruddalen.
Fiske og bading?
Per Kristiansen fra Vann- og avløpsetaten fortalte på møtet at han regner med badekvalitet både i Groruddammen og på Hølaløkka til sommeren. Målet er også å få fisk i alle åpne deler av Alna i løpet av kort tid.
Jeg synes dette er veldig interessant, sier Karin Gullichsen. Hun understreker at mye arbeid gjenstår før Alna er klar for å ta imot mengder av både fisk og badende. Likevel mener hun Alnaelvas venner fikk mye positivt ut av onsdagens møte.
Vi fikk en del gode svar, slår Gullichsen fast.
Alnaelvas venner vil i tiden fremover følge opp videre hva som er mulig å gjøre for å åpne elva flere steder. I den forbindelse vil foreningen prioritere å skaffe kunnskap om det biologiske mangfoldet langs elva.
Vi vil finne ut av hva som må stå og hva som kan ryddes opp i. Dette vil også være tema på vårt neste møte i slutten av februar, avslutter Karin Gullichsen

Det er interessant å høre hvor mye jobb som gjøres for å stoppe det tilsiget som gjør vannet urent
Karin Gullichsen


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere