*Nettavisen* Nyheter.

Mange i BU med videre

BU-leder Egil Ihlen er blant dagens politikere som takker ja til gjenvalg. Det er klart etter at Nordre Aker Budstikke har tatt en telefonrunde til samtlige partier.

Nordre Aker: Anne Kummen leder nominasjonskomiteen i Nordre Aker Høyre. Han forteller at foreningen på sitt nominasjonsmøte torsdag 22. februar vil vedta sin kandidatliste for direktevalget til bydelsutvalget (BU) i september. Av representantene i Høyres nåværende BU-gruppe har følgende sagt ja til å bli renominert: Egil Ihlen, Svein Erik Sønsteby, Tom-Espen Møller og Bent Gether-Rønning. Høyres øvrige kandidater vil bli gjort kjent i forbindelse med nominasjonsmøtet 22. februar.

Pleym med videre


Heller ikke Nordre Aker SV er ferdig med nominasjonsprosessen ennå. Det er derfor for tidlig å si hvem som blir kandidater. Lill Pleym (nåværende nestleder i BU) og Hanne Lyssand (fast medlem i BU) har imidlertid sagt ja til å stå høyt på listen, og er dermed svært aktuelle. Andre av SVs nåværende representanter og vararepresentanter er også aktuelle på lista. Lokallaget understreker at ingen formelle valg til nå er foretatt, og at vårt lokale nominasjonsmøte selvfølgelig råder over den endelige innstillingen. I nominasjonskomiteen sitter Magne Refsnes (leder av komiteen og av Nordre Aker SV), Heidi Rømming (mangeårig medlem og leder av BU i gamle Sogn Bydel, nåværende representant i bystyret og nr.4 på lista ved kommende kommunevalg i Oslo), Olav Væhle Hauge (som har sittet 12 år som representant i BU i gamle Sogn bydel). Nominasjonskomiteen vil legge vekt på tidligere erfaring, kompetanse og interessefelt, bosted i bydelen, foruten kjønn og alder.

FrP

Nominasjonskomiteen i Nordre Aker FrP fremmer en liste med Hans A. Kielland Aanesen på førsteplass, Arne Østreng på andre og Eivind Bratt på tredje. Tor Løken som er gruppeleder i BU i dag står på fjerdeplass. Videre nedover finner vi Eivind Alme, Synnøve Valseth, Bjørn Iddeng og Solveig Gaaseide. Nominasjonsmøtet for Nordre Aker FrP avholdes mandag 29. januar klokken 19.00 på Toppidrettssentret.

KrF

Gunnar Rein Olsen, som sitter som eneste representant for KrF i dagens BU, har ennå ikke besluttet om han skal stille seg til disposisjon for en ny periode. Når det gjelder partiets totale liste til lokalvalget vil denne bli ferdig i løpet av månedsskiftet januar/februar, får vi opplyst.

Venstre

- Jeg har sittet i to perioder og kommer ikke til å stille til gjenvalg, sier Anne Marstein i Nordre Aker Venstre.
- Lokallaget hadde nominasjonsmøte i slutten av november med cirka 30 deltakere, og har utarbeidet valgliste. Per Elling Ellingsen stiller som partiets første kandidat. Han har jobbet i politikken i mange år og er "vokst opp" med Unge Venstre. May Brith Døssland er vår 2.kandidat, Jostein Vevatn 3. kandidat og Torild Taklo Knutzen 4.kandidat. Venstre jobber nå med eget valgprogram for bydelen og har valgkampopplegget nesten i boks, forteller Marstein.

Ap

Kjell Furuberg i Nordre Aker Arbeiderparti er svært fornøyd med nominasjonsprosessen så langt. Pål Botilsrud stiller til gjenvalg. Han er leder av Aps BU-gruppe i dag, og sikrer kontinuiteten. Også sentrale BU-politikere som Pål Sørgaard og Sissi Øvergård stiller til valg. Mens Elisabeth Preus Vestre og Knut Halvor Alfsen gir seg.
- Dette ser veldig bra ut, vi har fått inn en rekke nye navn, og hadde møte med de nye kandidatene mandag, forteller Furuberg.
Ap er opptatt av å få inn både unge og voksne, menn og kvinner, og ikke minst folk fra alle geografiske områder i bydelen. Furuberg tror Ap vil stille en flott liste, og gleder seg til historiens første direkte BU-valg i bydel Nordre Aker.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.