*Nettavisen* Nyheter.

Mange journalister og politifolk, men få demonstranter

Pressen stilte mannssterke på demonstrasjonen foran Stortinget fredag ettermiddag. Demonstrantene var i klart mindretall – her er det en motdemonstrant, som møter det massive pressekorpset, mannen ble senere geleidet vekk av politiet. Foto: Foto: Vidar Bakken

Politiet hadde rustet seg til tennene foran fredagens demonstrasjon mot Norges krigføring i Afghanistan. Men få demonstranter møtte opp, og det hele gikk svært rolig for seg.

Klikk på bildet for å forstørre.

Politiet tok ingen sjanser. Om lag 100 politifolk var sendt ut til Stortinget.

Klikk på bildet for å forstørre.

Demonstrantene ba bønn før appellene.

Klikk på bildet for å forstørre.

Her er demonstrantene som hadde møtt opp. Foto: Foto: Vidar Bakken

LØVEBAKKEN: Om lag 14.30 startet den varslede demonstrasjonen mot norsk deltakelse i krigen i Afghanistan. På tross av svært opphetet stemning både i pressen og i sosiale medier i forkant forløp demonstrasjonen rolig.

Klokka 14.30 var det om lag 40 demonstranter foran Stortinget, mens det var rundt hundre pressefolk, og massivt oppmøte fra politiet.

Demonstrantene innledet markeringen med bønn. Blant demonstrantene var blant annet Arfan Bhatti. Deretter hadde flere av dem appeller. Blant parolene var at Norge er delaktig i drap på sivile i Afghanistan.

- Dette er ikke deres krig. Trekk dere ut nå, var hovedbudskapet.

- Hvordan kan vi være stille når vi bor i et land som deltar i krig mot muslimer. Norges sikkerhet er truet så lenge Norge kriger med muslimske land, sa Bhatti.

– Vi teller nesten hundre pressefolk, men få demonstranter og det er helt rolig, forteller Alexander Synstad, dittOslos reporter på stedet.

I et innlegg på facebook skrev ett av medlemmene fredag at statsminister Jens Stoltenberg burde blitt drept 22. juli. Et annet medlem maner til ro, og skrive at demonstrasjonen skal gå rolig for seg.

– Markeringen er ment å foregå fredelig, på tross av medias og kritikernes forsøk på å sabotere. Og håper inderlig at andre ikke tester oss ved å framprovosere reaksjoner, skriver et av medlemmene på siden.

Artikkelen fortsetter under videoen:

LES OGSÅ: Hissig stemning på Facebook før demonstrasjon

Også Senaid Kobilica i Islamsk råd oppfordret på forhånd til en fredelig markering.

– Som representanter for norske muslimer har vi sagt tydelig at de har rett til å demonstrere, men at de må avstå fra å ta i bruk uakseptable midler. Islamsk råd ga sterkt uttrykk for at uttalelsene er i strid med demokratiske og islamske prinsipper, sa han til NRK denne uken.

DittOslo.no kommer tilbake med mer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.