RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Mange kvinner legger selv opp til voldtekt»


Flere reagerer på overfallsvoldtektene som skjer i Oslo om dagen. Mange velger å bruke de sosiale mediene til å uttrykke sine tanker.
Flere reagerer på overfallsvoldtektene som skjer i Oslo om dagen. Mange velger å bruke de sosiale mediene til å uttrykke sine tanker. Foto: ILLUSTRASJONSFOTO
Overfallsvoldtektene som herjer byen, opptar mange. Flere uttrykker seg på de sosiale mediene. Spesielt furore har det blitt etter uttalelsen fra tre menn til p4 om at jenter ofte legger opp til voldtekt selv,

OSLO: DittOslo har tittet rundt på de sosiale mediene de siste dagene. Det er ingen tvil om at overfallsvoldtektene skaper reaksjoner.

Både bilder og tekst demonstrerer avstanden mange personer tar. Facebookgrupper som viser avsky mot voldtekter er etablert, og twitterfeeden strømmer på.

Her er noen av reaksjonene den siste tiden.

Fra Twitter:

Elisabeth Skarsbø Moen:

«Mener om lave straffer for voldtekt: Domstolene preget av samme kvinnesyn som gjør at voldtekter skjer igjen og igjen.»

VamPus:

«Nå som alle roper høyt mot voldtekt, minner jeg om at @caliima og Aksjon mot voldtekt har gått patrulje siden april - #hverdagshelter»

Gina Barstad:

«Ekko på p2 nå: «Mange kvinner legger selv opp til voldtekt med måten de går kledd.» Usikker på om jeg skal le eller gråte eller skrike.»

Elvis Chi Nwosu:

«Menn med innvandrerbakgrunn tar avstand fra voldtekt sakene. Det er ekstra ille at menn med utenlandsbakgrunn står så høyt på statistikken.»

Fra Facebook:

På Facebook går debattene heftig. Spesielt diskutert er uttalelsen om at jenter ofte har seg selv å takke for voldtekter. Det var tre afrikanske menn som uttalte dette til P4.

– Når norske jenter går halvnaken på byen er det som å rope «kom og knull meg», uttalte de tre til P4.

Her er noen statusoppdateringer fra Facebook den siste tiden.

DittOslo velger å ikke skrive navnene på de personene som har kommentert dette på Facebook, da man selv kan velge å vise hva man skriver til noen og ikke andre.

«Ang. det med voldtektsbølgen, hvor enkelte afrikanere sier at jentene kan skylde seg selv... Blir det som å si det er greit å kline til en afrikaner i hodet med balltre, bare fordi han gikk rundt uten hjelm?»

«Natta til de gutta der a! Hva skjedde med normal fornuft og respekt for andre medmennesker? 14 steg tilbake for integreringsproblematikken! Sånne holdninger som skaper fremmedfrykt og rasisme..»

 

LES MER OM VOLDTEKTSBØLGEN I OSLO:

– Ja, jeg er redd for å gå alene

Aksjon mot voldtekt følger jenter hjem

Mann etterlyses etter overfallsvoldtekt

Kvinne forsøkt voldtatt på Bislett

18-åring voldtatt i Hellerudveien

– Taxisjåføren ville at jeg skulle betale med sex

«Jeg vil ikke utsettes for et nesten-drap»

Mann etterlyses etter overfallsvoldtekt

Politikere blir Natteravner

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere