RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mange mintes Benjamin Hermansen


UNGDOMMER: Dette er en kjempeviktig sak vi må støtte. Fra venstre: Trina Maria Munar, Henriette Kjelstrup, Dhanu Sundar, Nikko Guzman. Alle foto: Britt Nesteby Obrenovic
UNGDOMMER: Dette er en kjempeviktig sak vi må støtte. Fra venstre: Trina Maria Munar, Henriette Kjelstrup, Dhanu Sundar, Nikko Guzman. Alle foto: Britt Nesteby Obrenovic Foto: Foto: Britt Nesteby Obrenovic
Alle som kunne krype og gå møtte opp for å hedre Benjamin Hermansen, og for å vise sin avsky mot rasisme.

HOLMLIA: Holmlia: Benjamin Hermansen var 15 år da han ble drept av nynazister 26. januar 2001. Et drap som rystet oss alle.

Lørdag ettermiddag var det minnemarkering for Benjamin på Holmlia skole. Ove Bevolden fra Holmlia Sportsklubb synes det er en svært spesiell dag.

– Benjamins Minnefond støtter forebyggende barne- og ungdomsarbeid, og i år er det vi som blir beæret med kr. 500.000 til nye drakter, sier Bevolden.

– Vi skal bære draktene med Benjamins logo, og det gjør vi med respekt og stolthet, samtidig som det gir et krystallklart budskap: «Vi tolerer ikke rasisme!»

Ove smiler bredt, og gleder seg over stort oppmøte.

Les hva Geir Lippestad tenker om Benjamin Hermansen-saken her!

Sang Michael Jackson

Det er et flott arrangement, og sangeren Jiah Macapobre, som for øvrig er en fantastisk vokalist, innleder det hele med Michael Jacksons «Gone to soon». Videre får vi innslag fra dansegruppa, og det blir opplesing av tekster Holmliaungdommen selv har skrevet:

«Vi er et fargerikt lappeteppe, og hver eneste lapp er viktig. Vi vil ha ordet rasisme ut av ordboka!»

Marit Hermansen, som startet minnefondet, overrekker den generøse pengegaven til sportsklubben.

Les også fra 2011: Kong Harald stiller opp for å ikke glemme Benjamin-drapet

–Kjempeviktig sak

Før fakkeltoget starter, slår vi av en prat med noen av ungdommene.

– Hvorfor møter dere opp til minnemarkering så mange år etterpå?

– Vi synes det er en kjempeviktig sak, og vil være med for å understreke at sånne hendelser aldri må skje igjen. Vi har vært med på alle markeringene til Benjamin, men i dag er det ekstra fint fordi fakkeltoget går her på Holmlia, sier Trina Maria Munar (17).

– Har denne hendelsen forandret nærmiljøet?

– Definitivt! Det beste med Holmlia er fellesskapet, og at alle kjenner hverandre. Jeg har ikke opplevd rasisme her siden Benjamin ble drept, sier Trina Maria - som også har med seg venner fra andre bydeler.

Et hav av mennesker tenner sine fakler og går i tog til Benjamins statue, hvor representanter fra Toppåsen skolekor, Holmlia ungdomskor og Hobakluzz (kirkens barnekor) avslutter denne vakre seansen med Lillebjørn Nilsens «Barn av regnbuen».

Les også: Kampen mot rasisme fortsetter på Holmlia

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere