*Nettavisen* Nyheter.

Mange skuffet etter møtet om Gjersrud/Stensrud

Mange hadde møtt opp for å få informasjon om planprogrammet for Gjersrud/Stensrud. Foto: Foto: Arne Vidar Jenssen

Mange gikk skuffet hjem fra informasjonsmøtet om Gjersrud/Stensrud sist uke.

Klikk på bildet for å forstørre.

Einar Bjerke var en av de mange som tok ordet under det som skulle være et informasjonsmøte, og flere ga klart uttrykk for at de ikke var fornøyd med det de fikk høre.

Klikk på bildet for å forstørre.

Etter møtet på Bjørnholt skole ble det mange grupper som forsøkte å oppsummere. Stort sett var det enighet om at de ikke hadde fått den informasjonen de hadde kommet for å få.

BJØRNHOLT/GJERSRUD/STENSRUD: En fullsatt sal ventet forventningsfullt for å få se og høre om hvordan fremtiden er tenkt for Oslos fremtidig store utbyggingsområde. Men ikke virket elektronikken slik at det kunne vises noe på lerret, og Plan- og bygningsetatens folk virket svært dårlig forberedt.

De fremmøtte fikk kort og godt ikke så mye mer informasjon enn det de hadde kunnet lese på PBEs nettsider om saken.

Uttalelsesfristen

Et av punktene mange hengte seg opp i, var den korte uttalelsesfristen både politikere og andre involverte hadde fått for å komme med uttalelser.

LES OGSÅ: – Høringsfristen er for kort

Og det endte vel opp med at PBE-representantene ville strekke tiden slik at i alle fall BU på Søndre Nordstrand skal få sette seg inn i saken.

Grunneiere

Selv om kommunen eier mye av utbyggingsområdet, er det mange grunneiere i området. De har forsøkt å samle seg for å diskutere. Men hvem sitter på en grunneierliste?

Vanskelig for PBE å svare. For selv om det er spørsmål om de store linjer som nå skal strekes opp, er det ikke å legge skjul på at mange har store økonomiske interesser, og de vil ikke gi ved dørene.

Det kunne de nemlig ha gjort om de ved forrige korsvei hadde tegnet kontrakter.

Antall boliger

Et spørsmål som står veldig sentralt i saken, er hvor mange boliger som skal inn i det store området.

Er det interesse for at det ikke skal bygges ut her, skal det bare bli småhus som tilsier i underkant av 5.000 boliger, skal man tillate noe større utnyttelse slik at det blir snakk om et sted mellom 5.000 og 7.000 boliger, eller er det interesse for enda større utnyttelse?

Kommunikasjon

PBE-representantene forsøkte seg på å si at det er vedtatt banetilknytning til Gjersrud/Stensrud, men der fikk de raskt svar. Det er snakk om å forlenge trikken fra Ljabru til Hauketo og en ny bane derfra.

Likeledes har forlengelse av Mortensrud-banen vært fremme i lyset. Men det er ikke vedtatt noe konkret.

– Før noe annet bestemmes må vi ha kollektivtilbudet på plass, kom det fra flere i salen.

Adkomst

Et annet tema som tydeligvis interesserer er hvordan adkomsten til det fremtidige Gjersrud/Stensrud skal bli. Er det fra Åsland eller via Enebakkveien?

Meget sterke signaler fra salen om at Enebakkveien skal brukes . Her er trafikken stor nok allerede, og med planer i Enebakk som tilsier økt trafikk, er det i alle fall ikke aktuelt å få Gjersrud/Stensrud-trafikken i tillegg.

At Åslandkrysset ikke er med i planen nå, ga mange klart uttrykk for at de ikke kunne forstå.

Gamle planer

Det er ikke første gang det har vært syslet med Gjersrud/Stensrud-utbygging.

– Hvor har det blitt av alt det som tidligere referansegrupper la frem? Er det bare lagt i en skuff slik at man skal begynne med blanke ark igjen, spurte Arild Andersson, leder av bydelens miljø og tekniske komite.

Og han fikk godt følge av John Bjørnøy fra BU. De ville også høre om når nye referansegrupper og ressursgrupper skal komme inn i bildet nå.

Nabo-områder

Ole Søberg fra Bjørndal Boligsameie ga utttrykk for at også Bjørndal-befolkningen må få et ord med i laget. De er tross alt tett innpå utbyggingsområdet og blir berørt.

Ikke minst gjelder dette kommunikasjonstilbud.

Må lytte

Etter å ha kommet med mange spørsmål fra salen og minimalt med oppklarende svar, konkluderte Tharald Beck som også sitter i BU:

– Om dere ikke vil høre på våre ønsker og argumenter, legger dere opp til konfrontasjoner!

Og slik endte møtet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag