RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mange vil lage operakunst

153 kunstnere fra tre verdensdeler vil lage kunst til den nye operaen i Bjørvika.

BJØRVIKA: Det er området rundt den nye operahuset som har tiltrukket seg internasjonal oppmerksomhet. Hele 153 kunstnere fra tre verdensdeler har meldt sin interesse for å bli forhåndskvalifisert til konkurransen om å lage kunstverket som skal ligge i vannet rundt det nye operahuset i Bjørvika. Det skriver Statsbygg på sine nettsider.
Vi kunngjorde konkurransen internasjonalt. Det er interessant å se hvor stor oppslutning vi har fått, sier leder for Utsmykkingsvalget for Prosjekt Nytt Operahus, Leif Terje Løddesøl.
Det er på operahusets sør- og vestside, altså ut mot fjorden at kunstverket skal ligge. Utsmykkingsutvalget ønsker å markerere at operahuset delvig ligger i vann og delvis på land gjennom å vie ett av utsmykkingsprosjektene til vannet.
Folk tenker kanskje at det er en skulptur, men vi har sagt at kunstnerne kan komme med all verdens gode forslag, bare det er i tilknytning til vannet rundt operahuset, sier Løddesøl.
Av de 153 søknadene som har kommet inn, vil juryen plukke ut mellom fire og seks kunstnere som hver får 120 000 kroner til å lage et forslag til kunstverk. Forslagene skal være ferdig på forsommeren. Til tross for at kunstprosjektet har blitt litt forsinket håper Prosjekt Nytt Operahus at det skal stå ferdig til åpningen 12. april 2008.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere