Mangel på bilforståelse

Kato Hansen (Lokalavisen 26. oktober) har selvsagt helt rett i at det ikke er en menneskerett å ha bil. Men hans mangel på forståelse for at det kan være nødvendig å ha bil også for sentrumsbeboere gjør at jeg stiller spørsmålstegn ved hans evne til å se at det også i vår bydel er forskjellige behov.

Nei, vi bor ikke på Nordstrand eller Nordberg. Vi for vår del er 4. generasjons sentrumsbeboere og akter ikke å flytte ut fordi det er politisk ukorrekt å eie bil her

Til tross for at sentrumbydelene etter hvert er kjedelig homogene hva gjelder befolkningssammensetning finnes det altså fortsatt bl.a. barnefamilier her. Det bør være mulig å se behov for bil når man har et barn i barnehage i den ene enden av bydelen, et barn på skole i den andre enden av bydelene og to helttidsarbeidene foreldre med jobb utenfor sentrum og behov for bil i jobben. At foretningsutvalget i vårt strøk etter hvert kun består av SevenEleven, gavebutikker og kaffebarer gjør også at det tidvis må handles inn større kvanta enn én croissant og én caffe latte.

Å bo i sentrum gjør heller ikke behovet for å komme ut av byen i fritiden mindre. Tvert i mot. Da er bil en nødvendighet når rekreasjon innebærer reise utenfor kollektivnettet.

Når Hansen er bekymret for gater og luftveier, ser han kanskje også logikken i at muligheten for å sette fra seg bilen og unngå unødig kjøring grunnet p-plassmangel vil bidra til nettopp bedre miljø.

Alternativer, slik det er i dag, er stor innfartstrafikk og gratis fremmedparkering for de som bor utenfor bykjernen og har sitt arbeid i sentrum. Det er i hvert fall ingen menneskerett i landets hovedstad.

Christina Hoelstad

Bislett

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.