*Nettavisen* Nyheter.

Mangel på lokalkunnskap

Friluftsetaten ønsker å se nærmere på hvordan gjerdet ved Pynten er satt opp.

BERGKRYSTALLEN: Det er Omsorgsbygg som har ansvar for byggingen av Pynten barnehage med utearealer. Uteområdet eies av Friluftsetaten.

Det er foretatt et makeskifte for at barnehagen skal få tilstrekkelig med utearealer. Området som nå er inngjerdet vil bli omregulert til barnehageformål, forteller Harald Stølan som er park- og friområdeforvalter i Friluftsetaten. Stølan mener Omsorgsbygg har vært litt tidlig ute med å anlegge gjerdet.

Reguleringen er ikke helt på plass enda, sier han og legger til:

Men det vil bli en reguleringsendring her. Gjerdet har nok blitt plassert i henhold til reguleringsendringene som er på trappene, og så ha man ikke tenkt på at det går en sti her. Kan hende kan vi flytte litt på løypa slik at den fortsatt kan brukes, foreslår Stølan som selv ikke har vært kjent med at det har blitt gjort endringen som har stengt løypa.

Årsaken til at gjerdet har blitt anlagt på en slik måte at stien ikke går fri, er antageligvis fordi det ikke har vært god nok lokalkunnskap, sier Stølen som ønsker å se nærmere på saken.

Jeg må se på området for å vite nøyaktig hvilke tiltak som skal til, men det lar seg sikkert ordne, sier Stølan. Det har ikke lykkes å få kommentar fra Omsorgsbygg før Nordstrands Blad gikk i trykken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag