RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mangfoldig by


LYSLØYPA: Katrin Schauer viser vei i Oslos uteliv. 
Foto: Anne Marie Huck
LYSLØYPA: Katrin Schauer viser vei i Oslos uteliv. Foto: Anne Marie Huck
Lysløypa er en bok for "osloitter" som vil bli kjent med nye steder i byen og bli inspirert, sier Katrin Schauer.

OSLO: Konseptet er enkelt, og basert på lignende bøker som finnes i andre storbyer i Europa. Den lille guideboka "Lysløypa" beskriver en rekke restauranter, kafeer, og flere av byens små hemmeligheter, samtidig som man ved fremvisning av Lysløypa-boka får rabatt på de ulike stedene nevnt i boka.

Ideen til boka ble til da jeg flyttet fra Tyskland til Oslo for to år siden, sier Katrin Schauer. Hun var ganske enkelt nødt til å finne på noe som kunne gi henne utløp for litt kreatvitet, noe som også skulle vise seg å bli en kjærlighetserklæring til lille Oslo.

Mangfoldig

Det fine med Oslo er at den er liten men samtidig mangfoldig, sier Katrin som er blitt svært godt kjent med byen.

Jeg har tatt med kunst, restauranter, kafeer og kulturtilbud i byen, sier Katrin som forteller at hun har samlet sine favorittsteder i Lysløypa.

Det er mest nye steder, som folk kanskje ikke kjenner godt til, sier hun. Restauranten "Flukt" på Tjuvholmen er for eksempel et litt uoppdaget sted for mange, og var derfor en naturlig valg for Katrin å plukke ut. I tillegg er det guider og nettsteder, Oslo-artister, filmer med Oslo i, og små søte illustrasjoner som gjør boka litt annerledes.

Med sjel

Konseptet her er jo gammelt med to for en og andre rabattordninger, men jeg synes denne boka har litt mer "sjel " i seg og ikke bare er en kommersiell greie, sier Per Olav Kristoffersen, eier av "Flukt." Boka selges i bokhandlere som Tronsmo, på nettet, og på de ulike restaurantene som inngår i guiden. Den koster 249 kroner, og er gyldig for ett år av gangen

Vi lager en ny versjon til neste år, forteller Katrin som er blitt svært glad i byen.

Jeg bodde like ved St. Olavs plass, og da var jeg ofte på Café Stredet, også liker jeg Café sømmelig i Nordahl Bruuns gate, sier hun. Bokredaktøren har samarbeidet med Ola Refsnes og illustratør Mariken Halle.

Jeg synes så mange av tegningene er så søte, sier hun fornøyd.

Og kanskje Oslos befolkning får svaret på det som en liten strekjente på kanten av Frognerbadet undrer seg over: Jeg vet ikke hvor jeg skal, men jeg vil ikke hjem i Lysløypa Oslo 2009.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere