Mangfoldig teaterhøst i Oslo

MUSIKAL: Musikalen «Rockeulven» settes opp på Nationaltheatret fra midten av oktober.

MUSIKAL: Musikalen «Rockeulven» settes opp på Nationaltheatret fra midten av oktober. Foto: FOTO: NATIONALTHEATRET

Galskap, alvor og god, gammeldags farse. Teaterhøsten 2011 byr på alt.

Se hele programmet for teaterhøsten i Oslo her

Det Norske Teatret

Det Norske Teatret har blant annet première på «Abrahams barn» på hovedscenen fredag 9. september. Svein Tindberg tar for seg de tre store religionene; jødedommen, kristendommen og islam. Dette er Svein Tindbergs møte med tolkningene av de religiøse tekstene og han spør seg hvem Abraham egentlig var?

Fra forestillingen "Sjuk ungdom" på Det Norske Teatret Foto: Dag Jenssen/DNT

På Scene 2 er det «Bondestudentar» som står på plakaten i oktober. I Garborgs frodige, beske og ironiske fortelling om bondestudenten Daniel Braut følger vi en tragikomisk klassereise fra jærske småbondekår til teologiske studier ved Universitetet i Kristiania.

Del på Facebook

I november slipper «Gjøglaren» til. Det er en episk, visuell og vakker julefortelling for hele familien fra fire år og oppover.

På Scene 3 er allerede «Eit langt og lykkeleg liv» i gang. Det er en sorgmunter fabel om Bunne, en mann i femtiårene, som lever alene under nært oppsyn av en dominerende mor. Hun står i allianse med ekskona hans, som fremdeles har nøkler til huset. Bunne leter etter oppskriften til både et sunt kosthold og et lykkelig liv.

Hele programmet for Det Norske Teatret finner du her

Oslo Nye Teater

Torsdag 8. september er det premiere på «Lærere for livet» på hovedscenen til Oslo Nye Teater. Her får vi som publikum gå ubemerket inn døren til lærerværelset og observere våre egne lærere, barnas lærere, læreren du skulle ønske du hadde hatt, læreren du hatet, læreren du elsket og alle de andre.

Artikkelen fortsetter under bildet

Lærere for livet oslo nye

Fra "Lærere for livet" på Oslo Nye Teater Foto: Lars Weimoth

I november overtar «Skaff meg en tenor!», en besynderlig, vanvittig, lattervekkende historie om de komplikasjonene som oppstår når én forsvunnet operastjerne med ett blir to.

På Centralteatret er det duket for et nytt møte med galskapen i forestillingen «Mysteriet Myrna Vep». Simon Andersen og Stig-Werner Moe spiller et vell av menn og kvinner, som myldrer inn og ut av scenen i et kostymeskifttempo som vil ta pusten fra tilskuerne.

I Trikkestallen har «Mio min Mio» premiere 28. september. Fantasiens vinger brer seg over oss når Oslo Nye bruker figurteater til å lage teater av barneboken som har rørt så mange til tårer.

Hele programmet for Oslo Nye Teater finner du her

Nationaltheatret

«Hedda Gabler» har denne høsten blitt flyttet til Hovedscenen på Nationaltheatret på grunn av stor etterspørsel. Peer Perez Øians suksessforestilling har spilt for fulle hus på Malersalen og Amfiscenen siden høsten 2010.

På Hovedscenen spilles også nå Jeanne d’Arc. 15. september tar «Chet spiller ikke her» over.

Artikkelen fortsetter under bildet

Fra "Jeanne d’Arc" på Nationaltheatret Foto: J-P Lorentz, Nationaltheatret

Høstens storsatsing på Nationaltheatret er tv-klassikeren om rockeulven, geitemamma og killingene i en splitter ny sceneversjon. 13. oktober skal musikalen være klar til å begeistre store og små.

På Amfiscenen står Sverre Anker Ousdal og Per Jansen i oktober med «Minus 2». Dette er fortellingen om to eldre menn som snart skal dø, men som flykter fra sykehuset.

Hele programmet for Nationaltheatret finner du her


Få gratisbilletter til noen av høstens teaterforestillinger her!

Riksteatret

Enkelte av forestillingene til Riksteatret har allerede blitt spilt mye i Oslo, så det er bare noen av høstens forestillinger som settes opp i Nydalen. I samarbeid med Teater Manu byr de blant annet på urpremière på forestillingen «Jeg var Fritz Moen». Forestillingen, som er tilrettelagt både for et hørende og et ikke-hørende publikum, tar opp hvordan Fritz Moen ble et perfekt offer for ett av norgeshistoriens mest omtalte justismord. Regissør er Kjersti Horn, som peker på vårt behov for å dømme den som utfordrer normalitetssamfunnets skjørhet.

For snart ti år siden fremførte Ellen Horn monologen «Undset» for et fullsatt publikum. I ettertid har Riksteatret mottatt en rekke forespørsler om muligheten for et gjensyn med fremstillingen av de viktigste hendelsene i Sigrid Undsets liv. Nå er tiden kommet for et nytt møte.

Forestillingen «Oscar og den rosa damen», som tidligere ble oppført på Det Norske Teatret, står også på høstens program.

I tillegg kan teaterpublikummet få med seg performance- og dansekunstnerne Toyboys med Terje Tjøme Mossige og Ulf Nilseng. Deres femte sceneproduksjon, «The man at the Tramstop», er inspirert av et dikt av Alf Prøysen, og handler om annerledeshet.

De yngste teatergjengerne er heller ikke glemt. I Nydalen kan de oppleve juleforestillingen «Pulverheksa og julenissen» med Maj Britt Andersen fra november.

Hele programmet for Riksteatret finner du her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.