*Nettavisen* Nyheter.

Mangler'u redaktør?

Helge Vatne og kona Else Storaas Vatne forlater Manglerud menighet og vinterlandet Norge til fordel for misjonsvirksomhet i Mali i Afrika, der det aldri er under 15-20 varmegrader.

Det gjør Manglerud menighet, som må legge ut menighetsbladet på internett til de finner en erstatter for afrikafarer Helge Vatne.

MANGLERUD: Ordspillet i tittelen er alvorlig nok for Manglerud menighet, som for tiden står uten redaktør til menighetsbladet Manglerunden.

Det blir derfor ingen utgivelse i postkassene på Manglerud i disse dager, men derimot en forenklet utgave som etter hvert legges ut på kirkens nettside.

Fra redaktør til misjonær

Mangeårig redaktør Helge Vatne sluttet ved årsskiftet. Han og kona Else Storaas Vatne, som var daglig leder i Manglerud menighet, er nå i Paris for å friske opp franskkunnskapene før de i august reiser til Mali i Vest-Afrika som misjonærer for Det norske Misjonsselskap.

Helge Vatne var i tillegg til redaktør også layoutansvarlig. Disse funksjonene er nå splittet ved at menigheten har engasjert Eirik Vigeland til å ta seg av det tekniske.

Den øvrige redaksjonen er også intakt, så redaktørjobben vil bestå i å prioritere stoff og sørge for at det blir utgitt fem utgaver i året.

Kriseplan

På tross av mange henvendelser til aktuelle kandidater, har det ikke lykkes menighetsrådet å skaffe en etterfølger.

- Det skjer så mye spennende i menigheten vår, så dette synes vi er veldig kjedelig, sier Anita Korsgaard, leder av menighetsrådet.

Vi har en kriseplan, som går ut på å utfordre noen sentrale ressurser i menigheten om å ta et midlertidig ansvar inntil fast redaktør er på plass, sier hun.

Oppdatert på internett

Selv om årets første utgave av Manglerunden må leses på internett, regner menigheten med at de øvrige utgivelsene kommer som normalt.

Inntil da må interesserte klikke seg inn på nettsiden www.oslo.kirken.no/manglerud for å finne nyheter om hva som skjer i menigheten.

Her vil det også komme en presentasjon av to nye medarbeidere; daglig leder Gunnhild Lande Anda og menighetspedagog Sigrun Sundet Sandstad som begge begynte nå på nyåret, sier Anita Korsgaard.

Annonsebilag