*Nettavisen* Nyheter.

Mangler bare barn!

: Denne jentegjengen har som fellesnevner at de synes Maridalen skole er toppers. Særlig det at alle kjenner hverandre her, sier jentene. Fra venstre: Emilie (5. trinn), Åsne (6. trinn), Nina (7. trinn), Ingvild (5. trinn), Helene (7. trinn) og Karine (5. trinn). Foran fra venstre: Hanna (6. trinn) og Lise-Marie (6. trinn)

Ifølge Maridalen-elevene har skolen "alt". Men den mangler en ting - flere barn!

Klikk på bildet for å forstørre.

: Rektor Dag Ulvin ønsker gjerne flere elever velkommen til Maridalen skole her i "skuddlinjen" med fra venstre Bendik (7. trinn), Emilie (5. trinn), og Karine (5. trinn). Foto: Kristin Tufte Haga

Klikk på bildet for å forstørre.

Runa (2. trinn) tar turen direkte innom rektor for å be om fri.

MARIDALEN: Elevene ved idylliske Maridalen skole synes de har det som plommen i egget - til og med med egne høner (!) på gården. Og hvilke andre skoler kan briljere med egen oppkjørt dobbelt-skiløypetrasé i skolegården? Men hvis ikke Maridalen-beboere snart tar hintet, og setter i gang en storproduksjon av nye dal-beboere i det vakre, vernede landskapsområdet, så ser det ut til at det vil bli færre og færre elever ved skolen i årene fremover.

- Kom til oss!

- Ja - elevtallet er synkende, men det svinger også. For fem år siden var det 90 barn her - og 30 flere enn da jeg startet i 1997. Kommende høsts tall vil bli i overkant av 50, forteller "høvding" - som det ironisk står på den ene døren inn til kontoret - Dag Ulvin, som likevel understreker at noen nedleggelse av Maridalen ikke har vært - eller er - tema.

- De andre skolene i bydelen er jo smekkfulle - og vi tar gjerne imot flere elever. Per i dag så har vi også elever "utenfra" - som reiser fra Brekke med skolebuss. Det fungerer veldig bra, sier rektoren, som selv er født på Hammern, men bor på Grefsen.

Spesialklasse?

Og skolen sitter heller ikke passiv og venter på at den store babyboomen skal innta Maridalen.

- Den flotte naturen og det gode, trygge skolemiljøet gjør at Maridalen kan egne seg veldig bra som læringsmiljø også for elever med spesielle læringsbehov. Vi har allerede sendt søknad til Utdanningsetaten om å opprette en egen spesialklasse, forteller rektoren, som ennå ikke har mottatt noe svar på søknaden fra etaten.

Ikke bare idyll

Men alt er ikke idyll i Maridalen ellers om dagen. "Markaloven" og reguleringsforslaget for Sørbråten henger begge over skoletaket. To politiske saker som skaper mye uro og konflikter.

- Mange er bekymret for at loven og reguleringsforslaget vil medføre at det blir mer vanskelig å etablere bosetting i området. Og flere berørte Sørbråten-familier har også barn på denne skolen, forteller Ulvin.

Samlingspunkt

Maridalen skole er ikke bare en skole.

- Den er så mye mer. Alt det andre - som post, butikk osv. - er jo lagt ned, og skolen fungerer som samlingspunkt for hele bygda. Her er det full aktivitet også kveldstid med forskjellige arrangementer, blant annet dans og treskjæring. Skolen har jo og hatt samarbeid med Marka Eldresenter - som har deltatt i kunst- og håndverksundervisningen. Jeg blir til og med bedt på julelunsjen til eldresenteret. Så ting er litt annerledes her ved Maridalen skole, ler Ulvin, som understreker at det er veldig hyggelig å bli bedt!

Og mens vi sitter på "høvdingkontoret" og prater, stikker Runa innom og lurer på om hun kan ta fri på fredag. Hun skal nemlig reise bort.

Og det får Runa lov til - direkte av "høvdingen". Ikke noe "byråkrati" i Maridalen - bare enkelt og greit!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag