*Nettavisen* Nyheter.

Mangler bare medaljen

Rustads langrennsgutter har etablert seg i toppen når det gjelder stafett, men i neste NM håper de på en plass på pallen.

Meråker: Ja, det frister med en medalje neste år. Målet bør i alle fall være å ta en pallplass på stafett i løpet av to år, sier ankermann Anders Gløersen.

Rustad imponerte med å ta en sterk fjerdeplass i fjorårets norgesmesterskap. I år fulgte nevnte Gløersen opp sammen med klubbkameratene Håvard Skorstad og Kjetil Dammen. I mål var klubben rundt 20 sekunder etter palltrioen Strindheim, Lillehammer og Stokke.

Men det var på ingen måte noen sur fjerdeplass. For oss var nok dette ganske så optimalt, så vi er nødt til å være fornøyde, sier Anders.

Høyt nivå

Selv så han de tre tetlagene foran seg på sin etappe, men Anders våget ikke å satse alt for å hente dem inn.

Jeg vurderte om jeg skulle gjøre et forsøk på det, men bestemte meg for å kjøre jevnt. Jeg ville ikke risikere alt og havne på en 10. plass, forteller Anders.

Han syntes årets fjerdeplass nesten var sterkere enn fjorårets.

Denne gangen var nivået minst like høyt. Derfor kan vi ikke være skuffet selv om vi havnet utenfor pallen.

Middels sprint

For Rustad ser det bra ut med tanke på framtida. Selv om Håvard Skorstad ikke satser like mye som før, kommer uansett Rustad til å ha et slagkraftig mannskap i framtidige mesterskap. Det beviste klubben ved andrelagets 20. plass på stafetten. På det laget gikk Øyvind Gløersen, Geir Endre Rogn og Anders Nygaard.

Anders Gløersen ser dermed fram til fortsettelsen i sporet. For unggutten blir det også spennende med sprintkonkurransen i neste års NM, der han gjerne vil revansjere årets innsats. For selv om det ble en godkjent åttendeplass, var ikke Rustad-løperen helt fornøyd.

Plasseringsmessig var det bra, men i semifinalen ble jeg felt av både litt uflaks og litt udyktighet. Jeg var ikke nok på hugget fra start, der jeg tapte to-tre meter på de andre, forteller Anders.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.