Mangler barnehageplasser

Liv Bjerknes benyttet åpen halvtime til å fortelle politikerne hva hun syntes om bydelens barnehagedekning.

Liv Bjerknes benyttet åpen halvtime til å fortelle politikerne hva hun syntes om bydelens barnehagedekning.

Til høsten åpner Utforskeren barnehage på Bredtvet. Men ikke alle er like begeistra.

BJERKE: Liv Bjerknes benyttet åpen halvtime til å si sin klare mening om barnehagesituasjonen i Bjerkes bydelsutvalgs møte forrige torsdag.

Dere kan ikke slå dere på brystet over barnehagesituasjonen. Jeg har tre unger, og det har vært umulig å få barnehageplass. Det har ført til en forferdelig vanskelig situasjon denne våren. Nå er det på tide at dere jobber litt for å følge opp valgløftene! sa hun.

Bjerknes hevdet at bydelen bryter loven når de ikke kan tilby barnehageplasser.

Jeg trodde det var en spøk da jeg hørte om Utforskeren. Nå blir det faktisk slik at jeg må søke Bydel Grünerløkka om plass i min egen bydel, sa hun.

Samarbeidsprosjekt

Uforskeren barnehage er nemlig et samarbeidsprosjekt mellom Bydel Bjerke, Bydel Grünerløkka og Bydel St. Hanshaugen. Barna som busses fra andre bydeler skal være over tre år av transportmessige hensyn, mens Bydel Bjerke kun har plass til barn under tre år.

Totalt 210 ekvivalenter vil få plass i den nye barnehagen. Det vil si at 36 små barn fra Bjerke, 72 store barn fra Grünerløkka og 72 store barn fra St. Hanshaugen.

Innlegget i åpen halvtime ble senere diskutert i behandlingen av saken.

Det blir spennende å se resultatet. Nå fikk vi så hatten passa i åpen halvtime. Det er viktig å få fram at denne barnehagen også blir for unger i vår bydel, sa Geirmund Jor (SV).

Bryter ikke loven

Steinar Arnesen (Ap) påpekte at det aldri er gunstig å kjøre unger med buss, men at det blir bra med flere barnehageplasser. Han hadde dessuten tro på at barnehagen blir fantastisk flott med fine og lyse lokaler.

Liv Vågslid (Ap) gjorde oppmerksom på at bydelen ikke bryter loven når de ikke klarer å tilby alle barnehageplass. Men krav om full barnehagedekning vil trolig gjelde fra 2009.

Det er riktig. Men jeg må innrømme at jeg som jurist og 30-årig nybakt mor påpekte det samme, og henviste til samme paragraf som henne, uttalte bydelsdirektør Kari-Anne Mathisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag