RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mangler krav til kvalitet


Tone Tellevik Dahl (A). Arkivfoto: Kristin Trosvik
Tone Tellevik Dahl (A). Arkivfoto: Kristin Trosvik
Nestleder i byutviklingskomiteen, Tone Tellevik Dahl (A), mener at problemet ligger i mangel på kvalitetsnormer.

HOLTET: – En reguleringsplan er et grovmasket verktøy. Politikerne vedtar kun slike ting som høyder og utnyttelsesgrad, ikke hvilke tomter som skal selges eller konkrete tegninger. Skjønnet blir overlatt til fagetatene, sier Tellevik Dahl.

Arbeiderpartipolitikeren er enig i at mange av boligprosjektene som dukker opp i Oslo mangler kvalitet.

– Kommunen har for dårlige kvalitetsnormer. Men bystyret har stadfestet at de ønsker byfortetting i slike knutepunkt som Holtet. Det innebærer blokker, og det er klart det er en stor overgang å gå fra villapreg til blokkbebyggelse. Når resultatene kommer til syne, ser vi at folk protesterer. Problemet er at kvalitetssikringen av prosjektene ligger på et nivå politikerne ikke kan påvirke. Det er fag, ikke politikk, sier Tellevik Dahl og forteller at de venter på å behandle nye kvalitetsnormer for utearealer.

– PBE har jobbet med et slikt kriteriesett, og vi håper å behandle dette i år. Vi i Arbeiderpartiet venter med lengsel på denne planen. Høyere krav til utearealer, luft og lys vil føre til bedre kvaliteten på fortettingen på Holtet, avslutter Tellevik Dahl.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere