*Nettavisen* Nyheter.

Mangler leieavtale ? kan gå i oppløsning

Om ikke avtaler nå kommer på plass for Søndre Nordstrand rideklubb på Lofsrud gård, kan det gå mot slutten for klubben. Foto: foto: Arne Vidar Jenssen

Byråkratisk sendrektighet kan føre til at Søndre Nordstrand Rideklubb går i oppløsning.

Lofsrud: Dette kom frem under bydelsutvalgets møte på Søndre Nordstrand sist uke. I årevis har rideklubben mast om å få bygge nytt ridehus, men gang på gang har det blitt stukket kjepper i hjulene. Spesielt mye styr ble det i forbindelse med planer om å bygge varmeanlegg på jordet sør for Lofsrud gård. Dermed ble det forsøkt å flytte det påtenkte ridehuset, men alt har gått i stå. Og bygging av et stort teknisk anlegg på jordene blir det ikke.

John Bjørnøy (V) tok opp saken igjen i BU nå. Han lurte på hvorfor en leieavtale for driftsbygningen ikke har kommet på plass tross flere purringer. Han vil nå ha svar fra bydelsadministrasjonen på hvorfor papirene ikke er i orden og hva bydelsdirektøren vil foreta seg i sakens anledning.

Svar ble det ikke.

Men i tillegg til de skriftlige spørsmålene ble det også lagt frem et skriv fra Bjørn Zarbell som har vært en av de meget aktive frivillige for å få igang byggeprosjektet.

Her fremkommer det at rideklubben kan gå i oppløsning om de økonimiske forhold ikke kommer i orden. Uten leieavtale blir det ikke utløst spillemidler for bygging. Og om ikke lenge går også avtalen for plast-ridehallen ut.

Dermed kan Søndre Nordstrand rideklubb stå uten noe sted å være. Med sine 150 ukentlige besøk av barn på rideskole vil det bli et vesentllige kutt i bydelens tilbud til de unge.

– Jeg setter nå vår lit til varaordfører Aud Kvalbein og byråd Bård Folke Fredriksen som jeg har hatt møte med og som har sagt de vil gripe tak i saken vår, sier Bjørn Zarbell.

– Får de til noe, er vi dem stor takk skyldig. Rideklubben hadde håpet den kunne markere sitt 15 årsjubileum i ny ridehall, nå i år er vi 20 år og har samme optimistiske håp. Men det ser svart ut om ikke noen nå er villige til å ta et skikkelig tak og ikke bare prate, sier Zarbell. – Om det ikke skjer noe nå, kan det gå mot slutten for Søndre Nordstrand rideklubb.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag