RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mangler leieavtale ? kan gå i oppløsning


Om ikke avtaler nå kommer på plass for Søndre Nordstrand rideklubb på Lofsrud gård, kan det gå mot slutten for klubben.
Om ikke avtaler nå kommer på plass for Søndre Nordstrand rideklubb på Lofsrud gård, kan det gå mot slutten for klubben. Foto: foto: Arne Vidar Jenssen
Byråkratisk sendrektighet kan føre til at Søndre Nordstrand Rideklubb går i oppløsning.

Lofsrud: Dette kom frem under bydelsutvalgets møte på Søndre Nordstrand sist uke. I årevis har rideklubben mast om å få bygge nytt ridehus, men gang på gang har det blitt stukket kjepper i hjulene. Spesielt mye styr ble det i forbindelse med planer om å bygge varmeanlegg på jordet sør for Lofsrud gård. Dermed ble det forsøkt å flytte det påtenkte ridehuset, men alt har gått i stå. Og bygging av et stort teknisk anlegg på jordene blir det ikke.

John Bjørnøy (V) tok opp saken igjen i BU nå. Han lurte på hvorfor en leieavtale for driftsbygningen ikke har kommet på plass tross flere purringer. Han vil nå ha svar fra bydelsadministrasjonen på hvorfor papirene ikke er i orden og hva bydelsdirektøren vil foreta seg i sakens anledning.

Svar ble det ikke.

Men i tillegg til de skriftlige spørsmålene ble det også lagt frem et skriv fra Bjørn Zarbell som har vært en av de meget aktive frivillige for å få igang byggeprosjektet.

Her fremkommer det at rideklubben kan gå i oppløsning om de økonimiske forhold ikke kommer i orden. Uten leieavtale blir det ikke utløst spillemidler for bygging. Og om ikke lenge går også avtalen for plast-ridehallen ut.

Dermed kan Søndre Nordstrand rideklubb stå uten noe sted å være. Med sine 150 ukentlige besøk av barn på rideskole vil det bli et vesentllige kutt i bydelens tilbud til de unge.

– Jeg setter nå vår lit til varaordfører Aud Kvalbein og byråd Bård Folke Fredriksen som jeg har hatt møte med og som har sagt de vil gripe tak i saken vår, sier Bjørn Zarbell.

– Får de til noe, er vi dem stor takk skyldig. Rideklubben hadde håpet den kunne markere sitt 15 årsjubileum i ny ridehall, nå i år er vi 20 år og har samme optimistiske håp. Men det ser svart ut om ikke noen nå er villige til å ta et skikkelig tak og ikke bare prate, sier Zarbell. – Om det ikke skjer noe nå, kan det gå mot slutten for Søndre Nordstrand rideklubb.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere