*Nettavisen* Nyheter.

Manglerud kirke feirer 50 år

FEIRER KIRKEN: Det blir mye liv og røre hos 50-årsjubilanten Manglerud kirke i tiden fremover. Foto: Foto: Lars Ole Ørjasæter

I åtte dager til ende skal det feires at Manglerud kirke er 50 år. Både biskop og ordfører kommer, og det er arrangementer for store og små.

Klikk på bildet for å forstørre.

BISKOPEN: Ole Christian Kvarme deltar i jubileumsgudstjenesten på Manglerud 8. desember. Foto: Arkivfoto

MANGLERUD: Lørdag 30. november starter menigheten feiringen av at kirken er 50 år.

– I åtte dager går det slag i slag med adventskonsert, historiekveld, førjulshyggetreff og jubileumsgudstjeneste. Det blir arrangementer for alle aldre, forteller Lars Ole Ørjasæter på vegne av menigheten.

Satser på yngre krefter

Manglerud menighet satser på yngre krefter, og lørdag 30. november starter feiringen med "Lys våken".

– Det er et trosopplæringsopplegg for 11-åringer med overnatting i kirken. 11-åringene vil også delta på familiegudstjenesten på søndag formidda, forteller Ørjasæter.

Også søndag kveld er ungdommen involvert. Da er det nemlig adventskonsert med Høyenhall skoles elevkor, Manglerud skoles kor og Manglerud og Høyenhall Skolekorps.

– Historiekveld, fellesskapskveld og førjulshyggetreff er også på programmet før det braker løs med "Mangle’ru" fredag 6. desember. Bak dette opplegget står elever ved musikklinjen på Manglerud videregående skole og kirkens ungdomsgruppe TØFF, forteller Ørjasæter.

8. desember 1963

På slutten av 1950-tallet var tilstrømmingen til Manglerud-området stor, og fra 1. januar 1959 ble Østre Aker menighet delt opp slik at Manglerud, Oppsal og Lambertseter fikk sine egne menigheter.

– På Manglerud var det ingen kirke. Breidablikk i Høyenhallveien, eid av KFUK-KFUM, fungerte som såkalt interimkirke fram til Manglerud kirke stod ferdig 8. desember 1963, forteller Ørjasæter.

Biskopen kommer

Søndag 8. desember, nøyaktig 50 år etter at kirken ble tatt i bruk, er det jubileumsgudstjeneste på Manglerud.

– Biskop Ole Christian Kvarme, prost Eigil Morvik og ordfører Fabian Stang deltar sammen med menighetens prester, kantor og andre. Abildsø Bygdekor vil også delta under jubileumsgudstjenesten, forteller Ørjasæter.

Jubileumsuka avsluttes med lysmesse samme dag klokken 19, der det også blir innskriving av konfirmanter for 2014.

Fullstendig program for 50-årsjubileet til Manglerud kirke finner du på nettsiden www.oslo.kirken.no/manglerud

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.