Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Manglerud-politiets gode erfaring: Det hjelper å snakke sammen

NEDGANG: Manglerud-politiet kan konstatere nedgang i stort sett alle kriminelle forhold i 2011. Stasjonssjef Gro Smedsrud og statistiker Bjørnar Ludvigsen Kjenn er godt fornøyd.
NEDGANG: Manglerud-politiet kan konstatere nedgang i stort sett alle kriminelle forhold i 2011. Stasjonssjef Gro Smedsrud og statistiker Bjørnar Ludvigsen Kjenn er godt fornøyd. Foto: Foto: Arne Vidar Jenssen
Da kongen holdt sin nyttårstale, var et av hans mange momenter Manglerud-politiets evne til å løse saker gjennom den gode samtalen.

SAMTALER: – Det er viktig å snakke med folk, sier stasjonssjef Gro Smedsrud på Manglerud. – Samtaler hjelper oss i mange saker.

MANGLERUD POLITIDISTRIKT: – Jeg tror vi kan si vi har lykkes med nettopp det å få i gang en samtale og å bruke dialog som et godt arbeidsverktøy, sier Gro Smedsrud, stasjonssjef i Manglerud politidistrikt.For når hun nå summerer opp året 2011, er det stort sett ved å se på kurver som går nedover.

– Vi har en nedgang i kriminalitet på 15 prosent. Dette gjelder både forbrytelser og forseelser, sier hun.

– Men det er mest nedgang på vinning. Når det gjelder innbrudd, har vi en nedgang på antall anmeldelser på hele 50 prosent.

– Også når det gjelder skadeverk, har vi en bratt kurve nedover. Vi snakker om en nedgang på 45 prosent i forhold til året før.

– Nedgangen på trafikkforhold og narkotika er 30 prosent, men her styrer vår aktivitet mye av resultatene, og vi har ikke kunnet hatt den samme aktivietet på alle områder, spesielt siste halvår, fortsetter Smedsrud.

– Men det er jo ikke bare Kardemomme by hos oss heller. Vi har mange tunge saker, men heldigvis kan vi registrere høyeste oppklaringsprosent i Oslo.

Stopper kjenninger

En stabil og god arbeidsstokk gjør at mange av de som er knyttet til Manglerud politistasjon, kjenner sitt publikum.

Det å ha en god personkunnskap har gjort at vi har løst mange saker. Og når vi er ut på for eksempel sentre, forsøker vi å prate med så mange som mulig og ta alle tips og henvendelser alvorlig.

Viktig å melde

– Gjennom det dere stadig skriveri Nordstrands Blad har mange lært seg hvor viktig å det er å ha åpne øyne og passe seg. Og vi kan ikke få sagt ofte nok hvor viktig det er å melde fra til politiet om man kommer over noe uregelmessig. Derfor vil jeg si tusen takk til alle de som tar kontakt med oss.

Samtaler og guider

Nordstrands Blad har flere ganger skrevet om Manglerudpolitiets bekymringssamtaler og trygghetsguider.

– I fjor hadde vi hele 233 bekymringssamtaler med unge, og 55 ungdommer fikk sine trygghetsguider. Vi er temmelig sikker på at dette har båret frukter. Vi har kort og godt snakket oss frem til en del løsninger .

Men ikke alt er «rosenrødt».

– Vi ønsker å se nærmere på det vi betegner som vold i nære relasjoner – altså vold innen familien. Det er en stor økning i disse sakene og vi må se mer på bakgrunnen. I tillegg er det fortsatt en jobb å gjøre med enkelte ungdommer som er i risikosonen og som har altfor dårlig oppfølging fra hjemmet.

Fortsetter

– Vi vil fortsette inn i det nye året på grunnlag av de erfaringer og gode resultater vi har oppnådd i 2011. Og jeg håper at vi også om et år kan se ytterligere nedgang i kriminelle forhold i distriktet vårt, sier stasjonssjef Gro Smedsrud.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!