RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mangleruds Rockabillyer


Tom Ølboks: Rockabillyene leverte varene forrige søndag. Alle FOTO: LINE RUNDMO
Tom Ølboks: Rockabillyene leverte varene forrige søndag. Alle FOTO: LINE RUNDMO
Manglerudbandet Tom Ølboks kjempet om finaleplass under Ungdommens Kulturmønstring i helgen.

MANGLERUD/SENTRUM: Fulle av energi og scenesjarm ga de publikum en stor dose rock' n roll på søndag med låta Grisejenta.

– Den er litt intern den der, sier vokalist Cato Rojahn Løen (17) om sangtittelen.

Han har selv skrevet sangen, og selvfølgelig er den på norsk.

– Det blir mer ærlig med norsk tekst! mener han.


Om musikken deres sier gutta:

– Kall det livet – det er rock' n roll!

De nevner Backstreet Girls, Dead easy og Jokke (Joakim Nilsen) som store inspirasjonskilder.

Historien

Tom Ølboks startet som et tremannsprosjekt og hadde flere innom i korte perioder. Den harde kjernen var Kim Bonde (Rytmegitar), Kim Heiås og Christoffer Sørensen (trommer). En stund etter kom Cato Rojahn Løen inn som vokalist og bandet begynte å lage egne låter med norske tekster.

Etter litt om og men valgte bassisten Kim Heiås å slutte, for å konsentrere seg om egne prosjekter. Inn som ny bassist kom Scott Bakke. Besetningen var nå Chriss, Kim, Cato og Scott.

Sakte, men sikkert begynte musikkstilen å endre seg fra hardcore og metal til sjangeren rock. Bandet gikk inn i en dårlig og lite produktiv periode i slutten av 2009. De bestemte seg for å gi bandet ett friskt pust ved og ta inn Dennis Hagen som Lead Gitarist.

«Med sine fengende Rock 'n' roll soloer, hoftevrikkende Boogie Rock riff og sine norske tekster om livet, har bandet nå begynt tenke på en ny EP med etterfølgende plate», skriver Tom Ølboks på Facebooksiden sin. Klassiske Rock 'n' roll-opptredener har ført dem til store scener som for eksempel Ballroom og Sentrum Scene i Oslo.

Helt ærlig

Hvorfor heter dere Tom Ølboks?

– Fordi vi alltid er dritings på scenen. Ølboksen blir tom. Nei da, ikke her da, flirer gutta.

– Hva er ambisjonene deres?

– Ambisjonen er å tjene 30.000 kroner til hver konsert. Da klarer vi oss, sier Dennis seriøst.

Drømmen deres er å spille, ha det gøy og lage liv, forhåpentligvis på store scener, som Rockefeller etter hvert.

– Også vil vi ha en bandbil, sier trommis Chriss.

– Hvem skal kjøre den 'a? spør Dennis resten av gjengen.

Er det konsumet av øl han bekymrer seg for? Blir det bil på dem må de kanskje endre navnet til full ølboks…? Etter engasjementet å bedømme blir ikke dette siste gang vi hører fra dem. Og gutta, de har et råd til resten av verden:

– Spell høyt, spell rock' n roll, syng norsk (det blir mer ærlig!)

Ungdom+kultur

Ungdommens Kulturmønstring er et kulturtiltak for barn og unge i hele Norge. Gjennom små og store kulturmønstringer har man en enestående mulighet til å vise frem det man driver med, og til å treffe folk som interesserer seg for det samme.

For noen kan Ungdommens kulturmønstring (UKM) være et springbrett til en musikk-karriere. Fylkeskontakt for Oslo, Aria Maria Fet, forteller at de fleste norske artister i dag har vært med på UKM.

– Det er nyttig for dem å se andre artister, og å opptre selv på en ufarlig måte, forteller hun.

Aria har vært med på leken siden 2007.

– Det er veldig inspirerende å tilrettelegge dette. UKM er noe som alltid er utviklende. Det er ingen konkurranse. Juryenes utvelgelse skjer på grunnlag av originalitet, kreativitet, publikumskontakt og kvalitet, og de utvalgte deltagerne skal speile bredden i den lokale mønstringen. Det vi er opptatt av er bredden i kulturlivet blant ungdom, sier fylkeskontakten i årets showlocation, Ballroom.

Viktige klubber

Folk har begynt å strømme til arrangementet. I forkant av søndagens mønstring ble UKM stort sett arrangert av lokale ungdomsklubber. Aria mener de gjør en fabelaktig jobb.

– Disse klubbene er et tilbud man ikke må røre. Det er essensielt for grasrota på kulturplan i Oslo, for det er der begynnerbandene starter, sier hun engasjert.

Til tross for at de ga alt og spilte rock 'n' roll høyt, klarte ikke Manglerud-bandet å nå helt til topps. De får dermed ikke være med videre til finalen i Trondheim i juni.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere