*Nettavisen* Nyheter.

Manglet møbler... men nå er det helt Texas!

Bydelsusken etterlyste brukte møbler. Og responsen kom. Foto: ARKIVFOTO

Etter at Bydelsrusken mottak i Kjølberggata etterlyste møbler, har det tatt helt av. Nå strømmer det inn med møbler til deres butikk.

KAMPEN/VÅLERENGA: Nyttig Butikk i Kjølberggata tar blant annet i mot brukte møbler og gir dem videre til mennesker under rusrehabiltering som skal etablere seg på nytt i en ny leilighet.

Prosjektet går inne under Bydelsrusken 2. Og i slutten av januar gikk Bydelsrusken ut i Dittoslo. Det manglet møbler. Og Bydelsrusken oppfordret folk til å gi sine brukte møbler.

- Helt Texas!

Koordinator i Bydelsrusken 2 Sara Charlotta Vicktoria Vleeshouwers, er overveldet over responsen.

– Ja, det er helt Texas på telefon og i innboksen! Det er veldig gøy! Kjølberggata er allerede stappa men vi har gode lagerreserver, så her har vi mulighet for å etablere mange, mange i bolig utover våren.

Jobber med å svare alle

Siden pågången er så enorm, får ikke alle som vil levere møbler svar med en gang.

– Vi jobber målbevisst med å kontakte alle, men at det kan ta litt tid på grunn av den enorme responsen. Vi konsentrerer oss nå mest om de møblene som vi har størst etterspørsel etter, som sofa, bord og oppbevaringsmøbler, sier Vleeshouwers.

Av hygienske årsaker ønsker de ikke senger. De er heller ikke spesielt etterspurte.

Rørt

Vleeshouwers og Bydelsrusken synes engasjementet blant folk varmer.

– Viktigst av alt er at vi er rørt over hvordan folk iherdig har sporet oss opp, og ringer/mailer til de får svar - et kjempeengasjement som bekrefter at folk synes det vi gjør er veldig bra. Verdens beste tilbakemelding.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.