*Nettavisen* Nyheter.

Mann (23) kjørte på syklist – så slo han syklisten med jernstang

 

  Foto: Illustrasjonsfoto

Lunta var nok litt kort for 23-åringen som i sommer skal ha kjørt på en syklist, for så å slå til ham med en jernstang.

OSLO TINGRETT: En 23 år gammel mann fra Søndre Nordstrand må i slutten av januar møte i Oslo tingrett etter at han kjørte på en syklist i Ljabrudiagonalen.

23-årignen er tiltalt for forsøk på legemsbeskadigelse under særdeles skjerpende omstendigheter og for uaktsom kjøring etter hendelsen på formiddagen søndag 25. august i år.

Provosert av finger

I følge tiltalen skal 23-åringen rundt klokken 11.20 ha forfulgt en syklist med personbil i Ljabrudiagonalen. Bilføreren skal først ha kjørt tett opp til syklisten i stor fart, tutet, for så å kjøre på syklisten bakfra.

Den 23 år gamle bilføreren skal så ha gått ut av bilen og slått syklisten flere ganger med en jernstang mot hodet og bena.

– Tiltalte har forklart til politiet at foranledningen til hendelsen var at fornærmede som syklet hadde vist fingeren til tiltalte, og at han i den anledning hadde blitt provosert og kjørt etter fornærmede. Det var vitner til deler av forholdet, forteller politifullmektig Børge Andre Kristiansen som fører saken i Oslo tingrett.

LES OGSÅ: Styrte 96 meter langt skip med 3,06 i promille

Skader

Syklisten fikk i følge tiltalen blåmerker på bena som følge av volden. Sykkelhjelmen og sykkelen skal også ha fått skader.

Saken er berammet til Oslo tingretts sal 719 den 31. januar. Det er satt av en dag til behandling av saken hvor tiltalepunktet om legemsbeskadigelse alene har en øvre strafferamme på sju års fengsel.

Den 23 år gamle mannen har advokat Trygve Staff som forsvarer. Han har ikke besvart dittOslos gjentatte henvendelser om saken.

ANDRE SAKER FRA DITTOSLO:

Bilføreren mente det var unødvendig av politiet å ta førerkortet ...

Kvinne døde etter påkjørsel på Abildsø: – Krysset er ekstremt farlig!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.