RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
En mann ble natt til mandag funnet drept i dette huset. Politiet vet ikke hvem mannen er, eller når han skal ha blitt drept.
En mann ble natt til mandag funnet drept i dette huset. Politiet vet ikke hvem mannen er, eller når han skal ha blitt drept. Foto: Magne Mellem Enoksen

Mann (25) nekter straffskyld for drap

Sist oppdatert:
Mann (25) siktet for drap.

OSLO: Oslo-politiet ber nå publikum om tips etter at en mann ble funnet død i Ryenbergveien 48 A natt til mandag.

I følge Nrk skal avdøde nå være identifisert.

- Den drepte mannen er identifisert og vi er i ferd med å gjennomføre varsling av pårørernde, sier Grete Lien Metlid til Nrk.

Den døde mannen ble funnet i en leilighet i Ryenbergveien 48 A klokken 02.15 natt til mandag.

- Vi vet ikke når eller hvordan han ble drept. Han ble funnet på en slik måte at politiet ikke kan si eksakt hva som har skjedd. Obduksjonen mandag er sentral, det er også øvrige opplysninger som framkommer i saken, sier Metlid til NTB.

Det er funn politiet gjorde i leiligheten, samt opplysninger som har framkommet i saken, som gjorde at politiet raskt bestemte seg for å etterforske dødsfallet som et drap.

Nekter straffskyld
Politiet har vært svært tilbakeholdne med opplysninger i de tidlige fasene av etterforskningen. Metlid opplyser at den pågrepne mannen er 25 år og at han er siktet for forsettlig drap.

- Vi har siktet mannen på bakgrunn av opplysninger i saken og funn som er gjort i denne leiligheten. Dette er en mann vi kjenner noe fra før. Han sitter nå i avhør og avgir forklaring, sa Metlid like før klokka 14 mandag ettermiddag.

25-åringen nekter å ha noe med dødsfallet å gjøre, sier hans forsvarer Thor Bache-Wiig.

- Han har sagt til meg at han ikke har noe å gjøre med årsaken til at denne personen er død. Det er faren for bevisforspillelse som er begrunnelsen for pågripelsen, sier Bache-Wiig til NRK.

Advokaten sier til Dagbladet at 25-åringen tidligere er dømt i grove narkotikasaker, men at han ikke har vært involvert i voldssaker. Mannen blir trolig framstilt for varetektsfengsling tirsdag.

Les også: Den tørrkokte kjelen ble dyr ...

Ønsker kontakt
Politiet ble varslet om dødsfallet og den mulige drapssaken av et vitne, opplyser Metlid.

- Vedkommende hadde opplysninger som igjen førte til funn av den døde og til siktelsen mot den 25 år gamle mannen, sier seksjonssjefen.

Politiet innledet umiddelbart full taktisk og teknisk etterforskning da de kom til leiligheten og fant den døde. Ved 8-tiden mandag morgen pakket krimteknikerne, som hadde jobbet natten igjennom med å undersøke åstedet, sammen utstyret sitt og fjernet sperringene ved leilighetshuset i åssiden nedenfor Ekebergsletta.

Metlid presiserer at all informasjon om leilighetshuset i Ryenbergveien er viktig for politiet.

- Politiet ønsker å komme i kontakt med personer som vet noe om det som har skjedd, eller kjenner til personer som har vært i den aktuelle leiligheten de siste dagene. I tillegg ønsker vi kontakt med dem som har sett noe i nærheten av, eller i tilknytning til Ryenbergveien 48A, sier Metlid.

Nabo hørte bråk
Hvis politiets mistanke viser seg å stemme, vil avdøde i så fall være det 27. drapsofferet i Norge så langt i år.

– Jeg hørte masse bråk utenfor inngangsdøren natt til lørdag eller natt til fredag, jeg er ikke helt sikker hvilken natt det var. Det var en eller to personer utenfor som ropte etter noen som var inne, sier en nabo som bor i nærheten av åstedet i Ekebergskrenten til VG.

Hun har hørt en del bråk fra huset tidligere, som er delt opp i fire leiligheter.

Saken ble i løpet av morgentimene overført til voldsavsnittet i Oslo politidistrikt.

Les også: - Den største feilen min mor gjorde, var å ikke lære meg norsk

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere