*Nettavisen* Nyheter.

Mann (26) fikk seks års fengsel for voldtekt

TINGHUSET: En 26 år gammel mann som er utvist fra Schengen er dømt til seks års fengsel for voldtekt. FOTO: Arkiv Foto: FOTO: Arkiv

En 26 år gammel mann er dømt til seks års fengsel for voldtekt.

BISLETT: Tingretten har dømt en 26 år gammel mann for voldtekt. Dommen lyder på seks års fengsel og han må betale over 180.000 kroner til offeret i erstatning og oppreisning.

Del på Facebook

Mannen tilsto forholdene, dersom han ikke hadde gjort dette, ville fengselsstraffen blitt på syv år.

Sa han var farlig

Det var i november i fjor at den 26 år gamle mannen presset seg inn i leiligheten til en kvinne. Kvinnen kom akkurat hjem fra byen på natten, og mannen fulgte etter henne da hun låste seg inn.

Han skal ha nektet å gå, og sagt til kvinnen at han var en farlig mann som nettopp var sluppet ut av fengsel. Han krevet sex, og da kvinnen ikke ville slo han henne i ansiktet slik at en tann løsnet.

I fire timer skal mannen ha utført seksuelle handlinger mot kvinnen og truet henne til å utføre blant annet oralsex på han. Kvinnen skal til slutt ha lurt han ut av leiligheten, før hun løp vekk fra han.

På mottakssentralen skal kvinnen ha vært i sjokktilstand, samtidig som hun hadde store smerter i munnen og nedentil.

Utvist fra Schengen

Mannen ble pågrepet senere samme dag etter en ordensforstyrrelse. Politiet kjente igjen mannen etter beskrivelse fra anmeldelsen.

Retten har funnet mannen strafferettslig tilregnelig, og mener at 26-åringen hadde til hensikt å voldta kvinnen.

Mannen er varig utvist av Schengen fra før, og skal uttransporteres under første fengselspermisjon. På bakgrunn av dette la ikke aktor ned påstand om forvaring.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.