*Nettavisen* Nyheter.

Mann (30) dømt til over seks års fengsel for brutal voldtekt

Det var i denne bakgården at kvinnen ble utsatt for både vold og en usedvanlig grov voldtekt i september ifjor. Nå er gjerningsmannen dømt. Foto: Politiet

Offeret trodde han ville drepe henne.

06.05.15 10:28

OSLO TINGRETT: Det var i september i fjor at den svært brutale overfallsvoldtekten skjedde i en bakgård på Grønland i Oslo.

Kvinnen som ble overfalt og voldtatt fortalte i tingretten om et særdeles brutalt overgrep.

«Et rasende vilt dyr»
«Fornærmede forklarte at tiltalte endret personlighet fullstendig - fra å være alminnelig hyggelig, til et rasende vilt dyr. Hun trodde han ville drepe henne og fryktet for livet sitt», heter det i dommen, ifølge Aftenposten.

I tiltalen bekreftes også det kvinnen fortalte i tingretten. Der står det blant annet at tiltalte plutselig dyttet kvinnen i bakken med makt, rev av henne klærne og dyttet overkroppen hennes ned i brosteinene.

Han skal så ha gjennomført samleie med kvinnen.

Les også: Ungdom i Oslo er mer lovlydige enn før

Nektet straffskyld
Tiltalte ble pågrepet i Oslo i fjor høst, og skal da ha vært på vei ut av landet. Han skal ikke ha hatt noen tilknytning til Norge før hendelsen, og skal ifølge ham selv ha tilknytning til Polen.

Mannen har hele tiden nektet straffskyld, og opprettholdt også dette da tingretten behandlet saken. Han ble imidlertid ikke trodd.

Les også: Dette huset gikk fem millioner over takst - må totalrenoveres

Usedvanlig brutalt
Oslo Tingrett satte full lit til kvinnens forklaring, som også ble understøttet av DNA-bevis. Tingretten påpeker at tiltalte dømmes for en «usedvanlig brutal voldtekt». At han brukte vold er også straffeskjerpende.

Nå er mannen dømt til seks år og seks måneder i fengsel. Han må også betale 175.000 kroner i erstatning til kvinnen.

Kvinnens bistandsadvokat, Trine Rjukan, sier til Aftenposten at hun er svært lettet, og glad for at hun anmeldte saken, slik at hun kan ha hjulpet andre kvinner fra å oppleve det samme.

Tiltalte vil om kort tid får forkynt dommen på sitt eget språk, og vil da ta stilling til om han anker.

Les også: Da naboen klagde på høy musikk, hentet beboeren våpen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag