RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mann (59) slått ned to ganger i skiløypa

Da 59-åringen havnet i munnhuggeri med skiløperen i 30-årene, fikk han en knyttneve i brystet. Så kom det enda et slag.

MARKA: Etter at Nordre Aker Budstikke skrev om konflikter mellom fotgjengere og skiløpere i marka, har flere historier kommet fram. Dagbladet var i helgen ved Sognsvann.

Les og kommenter: Hva mener du om skiløpere i marka?

– Vi måtte bare snu. Det var ikke noe hyggelig, og vi følte oss rett og slett veldig uvelkomne. Flere av skiløperne satte stavene bare millimeter fra Spikes labb, og jeg måtte stadig trekke ham unna for å unngå spidding, sier hundeeier og fotgjenger, Magnus Larsen til Dagbladet.

– Barnevogner, beinbruk og hunder i veien, ødelegger litt av gleden ved å gå tur, det er helt klart, kontrer Anne Cecilie Stavnsborg som Dagbladet møter ved parkeringsplassen på Sognsvann.

LES OGSÅ: BI-studenter tisset ned barnehage

Hundebæsj

Flere løypekjørere i området rundt Oslo beklager seg over at hundeeiere ikke plukker opp etter hundene sine.

– Det er ufyselig, og spesielt for alle barna som går i løypene. Prepareringen av disse skiløypene er noe kommunen gjør for å tilrettelegge for beboerne i området, og da er det ekstra synd at hundeeierne ikke gidder å ta opp møkka, sier løypebas Tore Tinda, som kjører løyper i Hosle i Bærum, til Asker og Bærums Budstikke.

Slått i brystet

Hundebæsj var også triggeren da en 59-åring på skitur nedover fra Monsetangen i Maridalen ble slått ned i løypa tirsdag ettermiddag 25. januar.

LES OGSÅ: Thorbjørn (77) truet med juling i skiløypa

– Jeg måtte slippe hunden i nedoverbakkene, men ellers holder jeg henne alltid i bånd, sier skiløperen, som ønsker å være anonym i frykt for represalier.

Da hunden, usett av eieren, gjorde fra seg ved siden av skisporet fikk 59-åringen ufine tilrop av det han omtaler som en «godt trent mann rundt 30 i kondomdress». Det oppsto amper ordveksling mellom dem.

– Så langet han ut et slag rett i brystet på meg, så jeg mistet balansen og falt over ende. Da jeg reiste meg kom det et nytt slag. Deretter forsvant han, sier 59-åringen, som hadde brystsmerter i flere dager etter episoden.

– Forstår du at det frustrerende for andre at hunder gjør fra seg i sporet?

– Ja, jeg forstår selvfølgelig at folk irriterer seg over det. Nå gjør ikke min hund fra seg i sporet, men ved siden av veien, og det er helt i orden å bli gjort oppmerksom på det. Men jeg blir skremt av aggressiviteten i løypa. Å slå ned folk på den måten hører ikke hjemme verken i skiløypa eller andre steder, sier mannen.

 HVA MENER DU? KOMMENTER NEDERST I ARTIKKELEN!

Flere historier

Skiløpere fra Lyn Ski møtte en kveld i november i fjor på to hundespann, på vei ned fra Movatn.

– Løypen er smal, og det er heller ikke veldig mye snø. Jeg og to andre faller ganske stygt i forsøk på å ikke kjøre ned hundene. Vi må ut på siden der det er masse halvstore steiner. Vi er tre som nærmest fikk ødelagt skiene våre. Selv slo jeg kneet såpass hardt i en sten, at jeg hadde smerter i et par dager etterpå. Hundekjørerne stoppet og gjorde ikke noe spesielt for å prøve å flytte seg, selv om vi ropte at det kom 20 til litt lenger oppe i bakken, sier Sverre Turter Sandvold til NAB.

Resten av skiløperne kom seg helskinnet forbi.

– Vi fikk ikke engang høre «gikk det bra?» fra noen av hundekjørerne, selv om en lå og skrek av smerte. Derfor føler jeg at det blir litt for dumt av hundekjører Johanne Sundby å klage i NAB på overivrige skiløpere som ødelegger friluftsgleden hennes, når idiotiske hundekjørere ødelegger skiene og nesten kroppen vår, sier Sandvold.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere