Mann (70) chattet om at han hadde sex med 8-åring

Mannen, som er tidligere tingrettsdommer, er nå tiltalt for en rekke tilfeller av seksuell omgang med barn.

12.09.14 16:14

OSLO TINGRETT: Mandag må mannen (70) møte i Oslo Tingrett. Der står han tiltalt for, ved flere tilfeller, har befølt unge jenter utenpå klærne.

Befølte to 11 år gamle jenter

Den første hendelsen skjedde i 2011, da offeret var 11 år. Mannen skal ha tatt hånden mellom bena på jenta, og befølt kjønnsorganet hennes, heter det i tiltalten.

Dette skal ha skjedd to ganger på samme dag. I tillegg skal han ha befølt en annen jente, også hun 11 år, noen måneder senere.

I tillegg har politiet nøstet opp en rekke samtaler den tidliger tinrettsdommeren har hatt med svært unge jenter på nettet. Ved et tilfelle skal han også ha fortalt at han har hatt sex med en åtte år gammel jente.

Chattet om seksuell debut

Mannen er tiltalt for tilsammen fire tilfeller av å ha utvist seksuelt krenkene adferd ovenfor barn.

Dette stammer fra diverse chatlogger, der han har spurt om han får ha sex med jenter helt ned i 11-årsalderen.

Han skal også ha snakket med jentene om seksuell debut og om det var farlig for eldre menn og unge jenter å ha et seksuelt forhold.

Flere av jentene skal også ha blitt spurt om deres foreldre ville ha reagert på om de hadde et forhold. Han skal også ha oppfordret til seksuelle handlinger.

Mannen risikerer fengsel i inntil tre år. Saken starter i Oslo Tingrett mandag førstkommende, og er berammet fram til 24. september.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.