RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mann av huse for flaggermus-natt


Det virkelig yret av folk langs Østensjøvannets bredder denne magiske kvelden. FOTO: Martin F. Sunding
Det virkelig yret av folk langs Østensjøvannets bredder denne magiske kvelden. FOTO: Martin F. Sunding
Flaggermusnatta ved Østensjøvannet ble en kjempesuksess - hele 240 personer møtte opp!

ØSTENSJØVANNET: Deriblant var ca. 70 av disse vitebegjærlige barn, forteller en glad Trude Starholm.

– Vi startet kvelden med å selge flaggermuseffekter, som plysjflaggermus, pepperkakeformrer med form som en flaggermus og flaggermusklistremerker. Alle inntektene av salget går direkte til Norsk Zoologisk Forening. De driver et flaggermusmottak for syke, skadede og morløse flaggermus. Pengene går til vetrinærutgifter, melormer (flaggermusmat!) og spesialmelk til flaggermusungene, forteller Starholm.

– Alt vi hadde til salgs gikk unna som varmt hvetebrød da det var mange som gjerne kunne tenke seg en søt plysjflaggermus!

Lysbildeforedrag

Etter salget av flaggermuseffekter holdt Trude Starholm lysbildeforedrag som tok for seg flaggermus generelt i verden, om flaggermus i Norge, fakta om flaggermus og litt om flaggermus i hus.

Mange ivrige barn hadde spørsmål underveis i det halvtimes lange foredraget.

Lette etter flaggermus

Etter at alle hadde fått spurt fra seg var tiden kommet for å se etter flaggermus langs breddene av Østensjøvannet.

Det er funnet stor-, skimmel-, nord-, dverg-, vann- og skjegg/brandtflaggermus langs Østensjøvannet og deriblant er nord-, dverg- og vannflaggermus de vanligste - og det var noen av disse entusiastene håpet på å få se og høre.

De fremmøtte ble fordelt på fem flaggermuseksperter fra Norsk Zoologisk Forening og smågruppene spredde seg deretter ut i terrenget.

– Vi lyttet med flaggermusdetektorer og lyste etter vannflaggermus over vannet. Folk var veldig nysgjerrige og kom med massevis av spørsmål underveis, forteller Starholm.

Mange observasjoner

De fleste fikk sett og hørt nord- og dvergflaggermus som begge er vanlige i sørvestenden av vannet, mens noen heldige fikk sett vannflaggermus og hørt storflaggermus.

Det var en varm og fin augustkveld og flaggermusaktiviteten holdt seg godt - flaggermusnatta ble avrundet rundt klokken 23.

Flaggermusnatta ble arrangert i samarbeid mellom Østensjøvannets Venner og Norsk Zoologisk Forening.

Lære mer?

For de som ønsker å vite mer om flaggermus og flaggermusmottaket anbefales det å gå inn på www.zoologi.no og klikk på flaggermussidene - der finner man bilder, info og lyder av flaggermus fra hele Norge.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere