RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mann døde med gebiss i svelget

En 86 år gammel mann døde med et gebiss liggende i svelget da han ble behandlet for lungebetennelse ved Lovisenberg diakonale sykehus.

ST. HANSHAUGEN: To dager etter at mannen ble innlagt på sykehuset i august, ble barna hans oppringt å bedt om å komme, fordi tilstanden hans var blitt verre.

Pusteproblemer

De pårørende var der utover dagen mens faren fikk behandling av forskjellig art, blant annet med to forskjellige pustemasker, sier spesialkonsulent i Helse og sosialombudet i Oslo, Pål Arne Edvinsen til Østlandssendingen.

De pårørende fikk beskjed om at faren hadde fått pustemaske fordi han hadde problemer med å puste selv. I et brev til Helsetilsynet forteller barna også at faren gjentatte ganger prøvde å ta tak i masken, sannsynligvis for å ta den av. Men det fikk han ikke lov til av sykepleieren.


Svikt i system

Edvinsen forteller at det var flere leger og sykepleiere innom rommet til 86-åringen i løpet av dagen, men ingen av dem fjernet gebisset hans før eller under behandlingen med pustemaskene.

Det kommer jo fram i saken at det blant annet var satt fram et glass for dette gebisset på nattbordet til pasienten, slik at det skulle jo være åpenbart at når pustemaskebehandlingen begynte så skulle gebisset ha befunnet seg i dette glasset, sier Edvinsen.

Mannen døde senere på ettermiddagen, og man venter nå på hva obduksjonsrapporten vil vise, for sykehuset mener at gebisset i mannens svelg ikke var direkte årsak til dødsfallet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere