RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

DØDE: Politiet startet etterforskning etter at en mann i 40-årene ble funnet død rett utenfor huset sitt på Grefsen.
DØDE: Politiet startet etterforskning etter at en mann i 40-årene ble funnet død rett utenfor huset sitt på Grefsen. Foto: FOTO: Kristin Tute Haga

Mann frøs i hjel utenfor egen dør

Mens andre folk var tilstede i huset hans, frøs mest sannsynlig mannen i 40-årene i hjel – rett utenfor husveggene på Grefsen.

GREFSEN: Før jul i fjor ble en av beboerne fra Flexbo-prosjektet på Grefsen funnet død rett utenfor huset sitt. Politiet forteller nå at etterforskningen nærmer seg slutten.– Ved alle dødsfall hvor det ikke er noen umiddelbar sikker dødsårsak, starter vi undersøkelser. I denne saken var det flere personer i de nærliggende husene og også tilstede i huset til mannen som ble funnet natt til 11. desember i fjor. Politiet har vært i kontakt med disse, og flere vitner er avhørt, forteller politioverbetjent Grete Metlid ved Voldsavsnittet.

Obduksjonsrapporten klar

– Nå er obduksjonsrapporten ferdig, og den viser at mannen mest sannsynlig har falt, blitt bevisstløs og så blitt liggende utenfor huset. Påfølgende nedkjøling ser ut til å være en mulig dødsårsak, selv om vi ikke har en helt sikker dødsårsak i saken, sier Metlid.

Saken vil for øvrig uansett nå bli oversendt til juridisk vurdering hos politiet.

– Men slik saken nå ser ut, så ser det ikke ut til at det foreligger noen kriminelt i tilknytning til selve dødsfallet.

Flexbo

Flexbo-prosjektet på Grefsen består av fem småhus på som skal huse folk som tidligere har bodd ute i Oslo, eller som ikke vil/kan bo i de eksisterende boligløsninger det allerede er tilbud om i Oslo. Det er også etablert lignende prosjekt annet sted i kommunen.

Det har vært mange diskusjoner om etableringen av Flexbo, siden den første midlertidige brukstillatelsen ble gitt for oppsettingen av småhusene – sommeren 2008.

I bydelsutvalget

Senest i forrige bydelsutvalgsmøte (BU) i mars ble saken igjen diskutert. I vedtaket fra BU heter blant annet:

«Bydelsutvalget i Nordre Aker er positive til etablering av boliger for vanskeligstilte i bydelen. Bydelsutvalget vil likevel minne om at tillatelsen til midlertidig etablering av Flexbo-boliger i Kapellveien 118 for lengst har utløpt, og mener dette ikke er akseptabelt. Det må snarest finnes løsninger i saken i tråd med formelle krav til vanlig saksbehandling. I den forbindelse bør også bydelen tas med på råd.»

Avisen har vært i kontakt med Bydel St. Hanshaugen, som er prosjektansvarlig for Flexbo.

– Byrådsavdelingen har et arbeid med Plan- og bygningsetaten om hva som kan gjøres videre på Grefsen. Bydelen vil nå undersøke hvor dette arbeidet står. De ansatte i Flexbo arbeider per tiden med en ny oppsummering av arbeidet. Denne ventes ferdigstilt før sommeren, ifølge avdelingssjef Sven Bue-Berger i Bydel St. Hanshaugen.

Vi har også vært kontakt med Majorstua politistasjon, som forteller at bosettingen ikke utgjør noen stor problemstilling for politiet.
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere