Mann funnet drept i leilighet på Grønland

Politiinspektør Hanne Kristin Rohde orienterte om drapsetterforskningen på en pressekonferanse fredag. Bildet er fra en tidligere hendelse.

Politiinspektør Hanne Kristin Rohde orienterte om drapsetterforskningen på en pressekonferanse fredag. Bildet er fra en tidligere hendelse.

Politiet i Oslo har satt i gang full drapsetterforskning, etter at en mann ble funnet død på Grønland onsdag.

Freddy Falmark ble ble funnet død onsdag 19. januar av ambulansepersonell. Nå har politiet startet drapsetterforskning. Foto: Politiet

GRØNLAND: 56 år gamle Freddy Falmark ble funnet død i sitt hjem i Breigata på Grønland onsdag. Fredag ettermiddag bekrefter politiet at de etterforsker saken som et drap.

Politiinspektør Hanne Kristin Rohde sier på en pressekonferanse fredag ettermiddag at saken ble etterforsket som et mistenkelig dødsfall til politiet fikk obuduksjonsrapporten.

Da ble det satt i gang full drapsetterforskning.

– Av taktiske hensyn var det viktig for oss med ro rundt saken, og det er derfor vi ikke har gått ut med dette før nå, sier Rohde.

Tilhørte rusmiljø

Hanne Kristin Rohde sier til VGTV at den drepte tilhørte et rusmiljø i Oslo, og at politiet har avhørt flere personer i dette miljøet. Hun ønsker ikke gå inn på hvilke opplysninger politiet har fått i avhørene.

– Vi har mange som jobber med denne saken nå, og vi håper å få inn flere opplysninger gjennom media, sier Rohde.

Funnet etter tips fra nabo

Politiinspektøren forteller også at den drepte ble funnet da en ambulanse var i bygget i en annen sammenheng. En kvinne hadde tatt kontakt med ambulansepersonellet og sagt hun var bekymret. Inne i leiligheten ble 56-åringen funnet død.

Hanne Kristin Rohde bekrefter overfor VGTV at Freddy Falmark eier leiligheten der han ble funnet drept.

– Vi har også god grunn til å tro at han ble drept i leiligheten, sier Rohde.

Etterlyser vitner

Politiet ønsker nå å komme i kontakt med vitner som kan vite noe om drapet. Derfor har de gått ut med navn og bilde på den drepte.

- Vi går ut med bilde av avdøde fordi vi ønsker flere opplysninger i saken. Vi ønsker spesielt at personer som har kontakt med avdødes bevegelser den siste uken, eller har opplysninger om drapshandlingen, raskest mulig tar kontakt med Oslo politidistrikt på telefon 22 66 99 66, sa Rohde på pressekonferansen.

Politiet har fått foreløpig obduksjonsrapport og krimteknikere har jobbet på åstedet. De har også gjennomført rundspørring i boligkomplekset, og det foretas avhør av personer i avdødes bekjentskapskrets. Politiet fortsetter å jobbe med avhør og innhenting av opplysninger fredag kveld og i helgen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag