RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kaia Huuse og Jan Eggum er opptatt av likevekt i showet Mann av Huuse. Noe annet blir for tøft, tror Eggum.
Kaia Huuse og Jan Eggum er opptatt av likevekt i showet Mann av Huuse. Noe annet blir for tøft, tror Eggum.

Mann i skyggen av Huuse

Kaia Huuse er vant til å stå litt i skyggen av kjæresten Jan Eggum, men nå er rollene i ferd med å snu. Det er tøft for bergenseren.

TORSHOV: Kaia fikk Spellemannsprisen for tre år siden og da konkurrerte hun med Henning Kvitnes. I fjor konkurrerte jeg med han, og da vant Kvitnes og ikke jeg, sier Jan Eggum, og ser bort på kjæresten Kaia Huuse.

Rollene har rett og slett snudd litt.

Hvordan er det da?

Det er overhode ikke greit, kommer det kontant fra bergenseren.

Jeg tror det der gjelder alle menn. Det har jeg nemlig lest i KK, parerer kjæreste og kollega, Kaia Huuse.

Personlig, men ikke privat

I morgen kveld spiller Huuse og Eggum forestillingen Mann av Huuse på Akustisk Vinter på Soria Moria. Forestillingen preges i stor grad av et verbalt samspill de to artistene i mellom, og etter å ha tilbragt en time med dem, er det ikke vanskelig å skjønne at dette må bli en suksess.

Det er veldig morsomt å å spille med Jan, for jeg får mye større mulighet til å være spontan. Alt hviler ikke på meg. Og så er det så klart en stor ressurs at vi kjenner hverandre, vi kan trykke på noen knapper som vi vet funker. For eksempel så har vi jo en del humor på dette med aldersforskjellen og dette som pressen har vært opptatt av, sier Huuse, men legger til at det ikke er en invitasjon inn i det aller helligste de gir publikum.

Det er viktig å være personlig, men ikke privat. Det skal ikke bli pinlig for publikum, sier hun.

Nei, det er ikke siste nytt fra heimen vi presenterer, fortsetter Eggum.

Kan bare vinne

Mens Jan Eggum har vært artist i godt over 30 år, var det mange som var skeptiske da han dukket opp med sin unge kjæreste. Men at hun er en golddigger, eller ønsket å sko seg på kjæresten, føler Kaia Huuse at hun nå har motbevist til gangs.

Jeg kan egentlig bare vinne, for det er mange som har vært negative. Men jeg har fått utrolig mye positive tilbakemeldinger. Jeg føler jeg starter litt på defensiven, men nå merker jeg at publikum roper på låtene mine under konserter, sier hun.

Kaia får mye bra respons, og mange reagerer positivt på at vi er så likelig fordelt. Jeg husker at hun var gjest på scenen når jeg spilte på Føling i fjæra, og så var det henne og ikke meg de kom bort til på nachspielet. Det var tøft, da ville eg tidlig hem, sier Eggum, og ler. En smule bittert.

I morgen kveld står uansett begge to i spotlighten, og med hver sin nye plate, blir det trolig nok en gang kamp om plassen.

Det blir litt nytt stoff også, men det viktigste er samspillet oss i mellom. Det er når vi klarer å være litt spontane og le på scenen det virkelig fungerer, poengterer de.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere