Mann kom i klem under safe

 

  Foto: ILLUSTRASJONSFOTO: NINA SCHYBERG OLSEN

Aggressive bilister, innbrudd, kjedekollisjoner, funn av stjålne biler og en kar som var uheldig og havnet under en safe som skulle flyttes. Her er politiloggen for de siste dagene.

Forsøkte å stjele gull

HOLTET: En kvinne ble fredag klokken 10.15 utsatt for et tyveriforsøk uten for apoteket på Holtet. Kvinne ble kontaktet av en person av utenlandsk opprinnelse som tilbød henne å se på en gullring. Dette er samme fremgangsmåte som politiet flere ganger har advart mot i forbindelse med tyveri av smykker og ringer. Kvinnen trakk seg tilbake og ringte politiet som gjorde søk i området uten å finne bilen personen forsvant i.

Kjørte som villmann og viste fingeren

RYEN: Fredag klokken 16.40 fikk politiet melding om en personbil som kom i stor fart nordover på E6 mot Ryen. Sjåføren kjørte som en villmann, vinglet mellom kjørefeltene og viste fingeren til sine medtrafikanter. Politiet søkte i området, men kunne ikke finne bilen. De vet imidlertid hvem eieren er og det er ikke utenkelig at han får seg en liten reprimande etter kjøreturen.

Varslet politiet

BRENNA: Klokken halv ni fredag kveld fikk politiet melding om at flere personer gikk rundt og kikke på hus og parkerte biler på Langretta. Det er også observert en bil som forsvant fra området mot Dalsåsen. Politiet har ikke fått meldinger om innbrudd eller tyverier fra området, men takker de som varsler fra om mistenkelig atferd.

– Det er veldig positivt at folk melder fra når de ser adferd som skiller seg ut. Det er spesielt fint hvis de klarer å få med registreringsnummeret på biler, det er til veldig hjelp for oss, sier Trond Vennatrø som er etterforskningsleder ved Manglerud politistasjon.

Aggressiv mann på T-banen

BERGKRYSTALLEN: To vektere tok fredag ved 21-tiden hånd om en 22 år gammel mann som oppførte seg aggressivt på T-banen på Bergkrystallen. Mannen ble kjørt i arresten da politiet ankom og er nå anmeldt for forstyrrelse av den offentlige ro og orden.

Kom i klem under safe

PRINSDAL: Halv fire lørdag fikk politiet melding om en ulykke i Sponstuveien. En mann i 50-årene hadde kommet i klem under lovlig forflytning av en safe. Mannen ble kjørt til Ullevål sykehus med bruddskader i kneet.

La på sprang med matvarer

RYEN: De ansatte på Kiwi i Ryensvingen ringte lørdag klokken 20.40 politiet etter at de hadde forsøkte å stanse en rekke butikktyver. En rekke personer av utenlandsk opprinnelse hadde vært inne i butikken og blant annet puttet en del varer i en bag. De hadde løpt fra stedet da de ble forsøkt stanset. Politiet søkte i området uten resultat. Forholdet er anmeldt.

Innbrudd på Nordstrand

NORDSTRAND: Ved midnatt til søndag fikk politiet melding om at det hadde vært innbrudd i et hus i Oberst Rodes vei. Huseieren hadde kommet hjem da alarmen gikk. Innbruddstyvene hadde fått med seg en del verdigjenstander fra stedet. Politiet har gjennomført åstedsundersøkelser.

Fant stjålet bil

GODLIA: Politiet kom klokken tre natt til søndag over en parkert bil som var meldt stjålet. Bilen sto parkert i Solbergliveien og hadde skader i fronten og fire punkterte hjul. Bilen var stjålet fra samme området. Politiet har gjennomført åstedsundersøkelser og varslet eier som selv skulle ta hånd om bilen.

Klippet skiltene

UTSIKTEN: En politipatrulje kontrollerte søndag klokken 10.10 en bil som sto parkert på Utsikten i Kongsveien. Bilen var ikke omregistrert og skiltene ble derfor klippet. Føreren, som er i begynnelsen av 30-årene må nå omregistrere bilen og betale for å få skiltene ut igjen.

Flere syklister på trynet etter oljesøl

LJABRU: Kvart på elleve søndag fikk politiet flere meldinger om glatt veibane i Ekebergveien ned mot Ljabruveien. Flere syklister hadde gått over ende og en bil hadde sklidd i veibanen og sneiet en annen bil. Det viste seg at en oljeliknende væske var sølt i veibanen og skapte farlige situasjoner. Vegvesenet ble varslet som kom til stedet og strødde på det absorberende stoffet Absol som trekker til seg olje. Politiet vet ikke hvor oljesølet stammer fra.

Fiskere hindret båt- og biltrafikk

ULVØYBROA: Litt før klokken 17 søndag ringte en sjåfør fra Unibuss politiet. Han hadde problemet med å komme over Ulvøybroa på grunn av stor tetthet av fiskere. Et sted mellom 40 og 50 fiskere var på og under broa. En del av dem hadde også med seg stoler som de satt på i veibanen. Politiet kom til stedet både med båt og bil og bortviste alle fiskerne frem til midnatt. – De var til hinder for båt og biltrafikken over og under broa. Vi var også på stedet og sikret oss at de ikke kom tilbake, sier Trond Vennatrø som er etterforskningsleder ved Manglerud politistasjon.

Seks biler i to smeller

E6/LOFSRUD: Like før klokken 19 søndag var fire biler involvert i en kjedekollisjon i nordgående felt på E6 ved Lofsrud. To biler bremset for trafikken foran, da den tredje og fjerde bilen ikke klarte å stanse ble det en kjedekollisjon. Før politiet rakk å komme til stedet kolliderte ytterligere to biler på stedet. Det hele skapte en del trafikale utfordringer, men ingen ble skadet i kollisjonene. To av bilene måtte taues bort.

Badegjester feilparkerer

KATTEN: Politiet fikk 19.30 søndag melding om at flere biler sto parkert over hvitstripen på Mosseveien ved Katten og skapte trafikkfarlige situasjoner. Politiet varslet Oslo kommunes trafikkbetjenter som dro til stedet og skrev ut et ukjent antall gule hilsener.

Kjørte i lyktestolpe

HOLMLIA: Kvart over to natt til mandag kolliderte en kvinne i 20-årene inn i en lyktestolpe i Grensestien. På grunn av frykt for støt ble Hafslund anmodet om å komme for å skru av strømmen. Kvinnen ble ikke skadet i ulykken, men er nå anmeldt for uaktsom kjøring. Bilen ble tauet bort.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.