*Nettavisen* Nyheter.

Mann siktet for overgrep over flere år

Arkivfoto Foto: Arkivfoto

En mann i 40-årene fra Østlandet er pågrepet og siktet for flere seksuelle overgrep. Politiet har etterforsket saken i flere år.

OSLO: Mannen blir mandag ettermiddag framstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett. Rettsmøtet holdes for lukkede dører.

– Jeg har ikke fått sakens dokumenter, og kan derfor ikke kommentere den, sier mannens forsvarer Kai R. Vaag til NRK.

Ifølge kanalen er mannen siktet for tre overgrep i perioden fra 2004 og fram til i dag. Han skal også ha blitt siktet i en ny sak denne uken. Politiet pågrep ham i helgen etter DNA-treff.

Ett av overgrepene han er siktet for, er mot en seks år gammel jente på Skjetten på Romerike i 2008. Der skal han ha lokket til seg jenta inne i en hage og forgrepet seg på henne. Han skal også ha tatt bilder av henne.

I 2011 ble en 18 år gammel kvinne overfalt og voldtatt på Hellerud i Oslo. Kvinnen ga en detaljert beskrivelse av voldtektsmannen, og det ble utarbeidet en fantomtegning som ble publisert av politiet.

– Vi er veldig glade for at politiet nå har fått gjennombrudd i saken, sier Hege Salomon, som er bistandsadvokat for jenta som ble voldtatt i 2011.

Ifølge VG skal den eldste saken dreie seg om onanering foran flere tenåringsjenter ved Ulsrudvannet på Østensjø i Oslo sommeren 2004.

Kripos ønsker ikke å kommentere saken før fengslingsmøtet er over. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.