RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mann tatt for juveltyveri


Politiet har frigitt disse bildene, som viser hvilke juveler som ble frastjålet fra den ghanesiske kongen i forrige uke.
Politiet har frigitt disse bildene, som viser hvilke juveler som ble frastjålet fra den ghanesiske kongen i forrige uke. Foto: FOTO: POLITIET
En mann er pågrepet for tyveriet av juvelene til den ghanesiske kongen i Oslo.

OSLO: Politiet melder torsdag formiddag at den antatte gjerningsmannen ble pågrepet i Sverige. Han har innrømmet at det er han som er avbildet på overvåkningsbilder fra området der tyveriet skjedde.

– Mannen ble pågrepet av svensk politi på Arlanda flyplass på vei ut av Sverige. I tillegg til denne mannen har Oslopolitiet nå sendt ut internasjonal etterlysning etter to navngitt personer, sier politiadvokat Knut Jostein Sætnan i Oslo Politidistrikt i en pressemelding.

Gullet som ble stjålet er imidlertid ikke kommet til rettet. Politiet ønsker fremdeles tips om dette, på telefon 22 66 96 00.

Se bilder av det stjålne gullet her!

Utleveres til Norge

Politiet i Oslo har bedt om å få utlevert mannen som er pågrepet. Det forventes at han kommer til Norge allerede fredag. Det er en ny lov om utlevering av lovbrytere mellom de nordiske landene som gjør at mannen kan sendes til Norge så fort.

Loven trådte i kraft så sent som tirsdag denne uken.

Politiet har tidligere gått ut med bilde av flere etterlyste personer i forbindelse med tyveriet av kronjuvelene.

Stjålet i hotellresepsjon

Tyveriet skjedde fra resepsjonen på Radisson Blu Plaza Hotell klokken 12.46 onsdag 10. oktober, angivelig i forbindelse med innsjekkingen til hotellet.

Kong Otumfuo Osei Tutu II er konge av kongedømmet Asante i Ghana. Han var på besøk i Norge i forbindelse med en kongress arrangert av The Norwegian-African Business Association.

Politiet har ikke gitt opp å finne igjen juvelene.

– Vi samarbeider godt med svensk politi og håper å finne juvelene, sier Knut Josten Sætnan.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere