Mann trodde amfetamin var c-vitamin

Østensjø-mannen stilte seg uforstående til at han skulle ha amfetamin på seg. Han hadde jo bare bedt om askorbinsyre,

ØSTENSJØ: Han hadde bedt en bekjent om litt askorbinsyre (vitamin C, journ.anm.), men isteden blitt pågrepet av politiet med amfetamin på seg – uten å være sikker på at det var dette han hadde fått.

I tingretten var dette forklaringen til mannen i midten av 40-årene om hvorfor han hadde amfetamin på seg da han skulle forklare hvorfor han i mai i år ble tatt i Hagegata med amfetamin på seg.

Ble ikke trodd

Retten festet ikke lit til forklaringen. I dommen heter det at tiltalte er en narkoman med lang erfaring i å skille slike stoffer. Retten har heller ikke noen tro på at noen skulle gitt fra seg amfetamin for store verdier til en som ba om askorbinsyre.

LES OGSÅ: Ti personer smuglet og omsatte 1,8 tonn hasj

Det var flere narkotikaforhold mannen nylig måtte svare for i retten.

Han hadde akkurat sonet ferdig en annen straff i fengsel og var fremdeles inne i prøvetiden av straffen, da han flere ganger på vårparten i fjor ble tatt med narkotika.

Brillehus med narkotika

I slutten av mars ble han pågrepet i bygningen der han på den tiden bodde med metamfetamin, hasj og Rivotril-tabletter. Dette var delvis stoff han oppbevarte for en bekjent, forklarte han i retten.

Les også: 16- og 17-åring tatt for fyllekjøring med bil

Et par uker senere ble han tatt på Jernbanetorget i Oslo med hasj, metamfetamin, Rivotril-tabletter og cannabis sativa. I retten opplyste han at han hadde fått et brillehus som skulle leveres til en annen person – og hadde ingen anelse om at brillehuset inneholdt stoffet han er tiltalt for å ha oppbevart.

I begynnelse av mai ble han pågrepet i Hausmanns gate metamfetamin på seg. Også her forklarte tiltalte at han oppbevarte stoffet for en annen.

Retten festet ikke særlig lit til at mannen skulle ha fraktet et brillehus for en annen, uten å ha reflektert over at det kunne inneholde narkotika. Hvorvidt han ved de andre pågripelsene hadde på seg narkotika han skulle bruke selv eller bare oppbevarte for andre, hadde ifølge retten ingen avgjørende betydning for straffeutmålingen.

Ble dømt

Østensjømannen måtte i tillegg svare for brudd på våpenloven fordi han hadde hatt såkalte karatepinner på seg da han ble tatt på Jernbanetorget.

Retten valgte å dømme mannen til ti måneders fengsel.

PS: Heroinbrukere tilsetter ofte heroinen askorbinsyre (C-vitamin) sammen med vann når de gjør stoffet klart til bruk.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.