RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Inne på Willys Bar i Fred Olsens gate trakk mannen fram en bombeliknende gjenstand og truet med å sprenge stedet i lufta.
Inne på Willys Bar i Fred Olsens gate trakk mannen fram en bombeliknende gjenstand og truet med å sprenge stedet i lufta. Foto: FOTO: ALEXANDER SYNSTAD

Mann truet med å sprenge bar i lufta

Inne på utestedet trakk mannen fram en bombeliknende gjenstand. Så truet han med å sprenge alle i lufta.

SENTRUM: I vesken mannen hadde med seg inn på Willys Bar 8. juli, lå det en gjenstand med flere ledninger stikkende ut. Han hadde da vært på flere steder tidligere og drukket.

Del på Facebook

Til flere gjester sa han at «skulle sprenge stedet og ta med alle som var der inne. Da var det et sted mellom 100 og 200 gjester på stedet.

Han sa også til dørvakten at han skulle sprenge baren. Han viste fram en mobiltelefon som han hevdet skulle brukes til å utløse bomben.

Var deprimert

Dørvakten tok ham på alvor og varslet politiet. Politiet var raskt på stedet. Bombetrusselen utløste en stor aksjon. Hele området ble evakuert og sperret av, mobilnettet lagt ned i det området, og tiltalte ble visitert for mulige bombeutløsende objekter.

Politiets bombegruppe ble tilkalt, og etter nærmere undersøkelser av vesken med blant annet røntgenkamera ble det klart at vesken ikke inneholdt sprengstoff.

I retten forklarte mannen at han var deprimert og i en vanskelig livssituasjon.

Under rettsforhandlingene i Oslo tingrett denne uken ba forsvareren om at mannen ble frifunnet, eller dømt på mildest mulig måte.

– Kunne skapt panikk

Retten var av en annen oppfatning.

Den mener mannen kunne skapt stor panikk blant gjestene. Dessuten peker den på at bombetruslene utløste en omfattende aksjon, og tok beslag på store politiressurser.

Han ble dømt til seks måneders fengsel.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere