RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mann uten inntekt tatt med 250.000 kroner – sier han vant penger på poker


ULOVLIG: Å tjene penger på poker er ulovlig i Norge. En 32 år gammel mann risikerer fengsel etter at han ble tatt med 250.000 kroner som han sier han tjente på pokerspill.
ULOVLIG: Å tjene penger på poker er ulovlig i Norge. En 32 år gammel mann risikerer fengsel etter at han ble tatt med 250.000 kroner som han sier han tjente på pokerspill. Foto: Foto: Clipart.com
Politiet fant tilfeldigvis 250.000 kroner på en 32 år gammel mann i Jens Bjelkes gate. Nå må han møte i tingretten tiltalt for grovt heleri.

OSLO TINGRET/TØYEN: – Dette er en person som ikke eier nåla i veggen, ikke har skattbar inntekt og som plutselig har 250.000 kroner. Han sier han har tjent pengene på poker, det er for så vidt ikke forbudt å spille poker, men noe annet om man gjør det til næringsvei, sier politiadvokat Anne Cathrine Ingulstad Aga som skal føre saken mot mannen i Oslo tingrett i begynnelsen av februar.

Det var på ettermiddagen den 18. oktober 2012 at politiet kontrollerte mannen utenfor en adresse i Jens Bjelkes gate på Tøyen. Mannen var passasjer i en bil hvor sjåføren ikke hadde gyldig førerkort.

I lommene til 32-åringen og i bagasjerommet på bilen fant politiet til sammen 250.000 kroner som de mener stammer fra kriminell aktivitet.

Mannen selv har forklart til politiet at pengene er tjent på pokerspilling.

LES OGSÅ: Kastet brannbombe mot ulovlig pokerklubb

Den perfekte unnskyldning

Like før jul tok politiet ut tiltale for grovt heleri (§ 317) mot den 32 år gamle mannen fra Holmenkollen. Hvis retten skulle frifinne mannen for dette er det også tatt ut tiltale for ulovlig pokerspilling (§ 298). Politiet har begjært inndragning av pengene.

– Politiet mener at pengene ikke er lovlig ervervet. Dette blir det opp til retten å vurdere. Dersom retten finner at en ikke kan se bort fra at han har tjent pengene på pokerspilling, blir spørsmålet da hvorvidt dette er av et slikt omfang at det er lovlig. Hvis retten mener det er greit at folk uten inntekt har så mye penger å spille poker for, har 32-åringen funnet den perfekte unnskyldning. Da kan alle som blir tatt med penger de ikke kan gjøre rede for bare si at de stammer fra pokerspilling, sier Aga.

SE BILDER FRA POKER-NM 2013 HER

Fengsel?

Tiltalen for grovt heleri har en strafferamme på inntil seks års fengsel. Ulovlig pokerspilling kan straffes med inntil tre måneders fengsel og bøter.

Politiadvokat Anne Cathrine Ingulstad Aga vil ikke gå inn på hvor streng straff hun kommer til å nedlegge påstand om.

– Vi får høre bevisene i saken først, sier Aga.

LES OGSÅ: Poker-NM slapp skattekrav på en halv million

Erkjenner ikke straffeskyld

Mannens forsvarer, advokat Gunhild Bergan ved advokatkontoret Elden, forteller at mannen er uenig i tiltalen.

– Klienten erkjenner ikke straffeskyld og samtykker følgelig heller ikke i inndragning av penger, sier Bergan som ikke ønsker å gå nærmere inn på sin klients forklaring på hvor pengene stammer fra.

Rettssaken er berammet til Oslo tingrett 4. februar. Det er satt av én dag til behandling av saken.

ANDRE SAKER FRA DITTOSLO: 

Austin får amerikanere til å elske Oslo

Her har privatpersoner dumpet møbler og personlige dokumenter

 


 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere