*Nettavisen* Nyheter.

Mann varetektsfengslet etter våpentrusler i Oslo

PÅGREPET: Denne mannen pekte med et tohåndsvåpen på personer i Oslo sentrum. Foto: Politiet

En mann er varetektsfengslet etter at flere tilfeldige personer ble truet med våpen i Oslo sentrum i begynnelsen av juli.

13.07.15 14:56

Politiet pågrep mannen i midten av 40-årene torsdag, og mandag ble han varetektsfengslet i seks uker.

– Han erkjenner de faktiske forhold, så vi anser saken som oppklart. Derimot erkjenner han ikke straffskyld, sier politiadvokat Guro Krokan til NTB.

Bakgrunn: Mistenkt fortsatt på frifot etter våpendrama

Tidligere dømt

Under fengslingsmøte i Oslo tingrett forklarte mannen at han har vært i en vanskelig situasjon, og at handlingene skyldtes utestående narkotikagjeld, skriver Aftenposten.

Mannen er dømt seks ganger tidligere, og han skulle møtt i Oslo tingrett i slutten av august i forbindelse med et tyveri fra en oppbevaringsboks på Oslo S.

Politiet tar nå sikte på at våpensaken blir behandlet i samme rettsrunde. Etter episoden i Torggata er han siktet for brudd på våpenloven og forsøk på grovt ran.

Truet tilfeldige

Søndag 5. juli tok mannen et våpen ut av en gitarkasse og siktet mot flere personer i Torggata i Oslo sentrum mens han sa «money» og trakk av. Våpenet, som etter hendelsen ble funnet på Starbucks-kafeen i sentrumsgaten, sa «klikk», men avfyrte ikke skudd.

Politiet tror derfor at mannen brukte et gassdrevet automatvåpen som skjøt gummikuler.

– Han ble gjenkjent på bakgrunn av videoovervåkingsbilder. Pågripelsen skjedde uten dramatikk, sier politiførstebetjent Einar Kroglund ved Sentrum politistasjon til Aftenposten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag