*Nettavisen* Nyheter.

Mannen på veggen får ekstra oppmerksomhet

Han har faktiskt stått der i flere år, men mange legger ikke merke til ham før de bekymrer seg for takras...

MAJORSTUEN: Har du kikket ekstra nøye oppover husveggene i det siste på jakt etter istapper og snø, har du kanskje lagt merke til en statue som bokstavelig talt står på veggen i Tatlergården. Statuen finner du på hjørnet ved Bogstadveien og Sporveisgaten i Bogstadveien 11.
Engelsk kunstner
Kunstneren bak statuen er en engelskmann med navn Anthony Gormley, i følge Selvaag Eiendom, som er eier av Tatlergården. Marit Albertsen i Selvaag Eiendom beroliger at statuen står helt trygt. Det er ingen fare for at den skal kunne ramle ned over uheldige forbipasserende. Statuen har stått der i fire år, forteller hun.
Mannen bak jernmenn
Anthony Gormley har flere anerkjente skulpturer rundt omring i Norge. Han er kanskje spesielt kjent for "Jernmennene i Stavanger", som besto av flere rustne jernmenn plassert i strandkanten ved Solastranden. Statuene er nå flyttet, men det står flere jernmenn strategisk plassert diverse steder i Stavanger.
Kunstneren er også kjent for diverse utendørskulpturer plassert rundt omkring i Nordland. Utstillingen blir kalt 'en av verdens største permanente utendørsutstillinger', i følge caplex.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.