Gå til sidens hovedinnhold

Maratontreningene

Utøverne til Keum Gang Taekwondo på St. Hanshaugen er ivrigere enn de fleste. Flere ganger i uken trener en rekke av dem tre og en halv time i strekk.

St. HANSHAUGEN: Slik var det også mandag denne uken, da mannen bak Keum Gang i Norge – Karl Erik Haarstad – laget et lite seminar for de mange utøverne.

– Det var ikke så spesielt nå, for jeg trener så mye som dette både mandag, tirsdag og torsdag hver uke. Først er jeg på barnepartiet som både utøver og assistenttrener, så er jeg ungdomspartiet, og så til slutt på kamppartiet, forteller Kine Solvang Tellnes.

Skal debutere i kamp

Jenta fra St. Hanshaugen har holdt på med taekwondo i seks år, og Karl Erik Haarstad kjenner hun godt fra før.

– Jeg har trent mye med ham. Vi lærer en del nye ting når han er her, og jeg liker hele tiden å få nye utfordringer, smiler Kine.

Ellers er det mye å se frem til for 13-åringen om dagen.

– Jeg skal snart gå min første kamp i et stevne, og det blir spennende. Det skjer i norgescupen, forteller Kine som er en av ni utøvere i konkurransegruppa.

Til utlandet

Leder for utøverne på St. Hanshaugen, Werner Lindgård, forteller at det er et tett samarbeid i Keum Gang Taekwondo.

– Vi gjør mye sammen, og det er fint å kunne få besøk av Karl Erik to til tre ganger i året, forteller han.

Selv synes Haarstad, som til daglig instrukterer sine elever på Nesttun i Bergen, det er blitt et fint miljø med taekwondo på St. Hanshaugen.

– Jeg er takkenemlig for at jeg får bruke min kompetanse på denne måten. Gjengen her skal snart på sin første utenlandstur, og da reiser alle i Keum Gang sammen, sier Haarstad.

Reklame

Black Friday: 20 kupp du gjør på sport og friluft