Marcel finner toppmodeller

Mandag kan du følge Marcel Leliënhof på TV-skjermen. Han har fotografert jentene som skal kjempe om å bli toppmodell på TV3.

NORDSTRAND: – Dette har vært en utrolig utfordring både fagmessig og fordi det er på TV. Det har også vært veldig spennende med urutinerte modeller man kan være med på å forme, sier Marcel til Nordstrands Blad.

Nytt team

Marcel Leliënhof er en del av et helt nytt Top Model-team, som består av programleder Mona Grudt og stylist/modellinstruktør Storm Pedersen. Sammen veileder og utfordrer de 15 unge jenter som drømmer om modellyrket. De må takle både vanskelige utfordringer og hverandre, og samtidig være beredt til å pakke kofferten og reise til ukjente steder på kort varsel. Vinneren av Top Model får sjansen til å stige inn i en verden full av fashion, mye jobbing og store opplevelser.

Flinke, norske jenter

Marcel har jobbet som profesjonell fotograf i nesten 20 år og har tatt bilder av modeller både i inn- og utland. Han mener norske jentene er dyktige fotomodeller, men de er gjerne ikke like rutinerte som utenlandske.

– Det er helt naturlig, for norske jenter får ikke jobbet nok. Men dette er et land med flotte jenter, som helt klart kan gjøre det godt som modeller, sier han til Nordstrands Blad.

Utfordringer

Han forteller at det var mange utfordringer under TV-innspillingen.

– Vi hadde kort tid, for det var så mange som skulle fotograferes. Dermed får man ikke gjort sitt ytterste. Yrkesmessig er jeg ikke vant til å skyte så kort. Hadde man kunnet brukt mer tid, ville jentene også fått mer rutine. I tillegg er det liten tid til å gjøre ferdig bildene. Man gjør fotoshooten og så skal alle bildene være klare til avgjørelsen neste dag. I tillegg skulle man kjempe med TV-kameraene. Det var også utfordrende at det var mye reising og jeg var vekk fra familien, forteller han.

Sammen med jentene har Marcel blant annet vært gjennom opptak i voldsom varme, vann, kulde, myrer og gjørme.

Tøffe jenter

– Har noen av jentene i årets Top Model overrasket deg?

– Flere av dem overrasket meg! Når man jobber som dette må jentene gjerne vente i mange timer mens de andre blir fotografert. Likevel sto de på og gjorde en kjempejobb! Det er tøft av så unge og uerfarne jenter.

Psykologi

Fotografen legger til at det har vært kjempespennende å jobbe på en så stor produksjon.

– Jeg har truffet flinke folk og lært mye selv. Jeg har sett at man kan presses langt i ulike situasjoner. Det nytter ikke å hyle og skrike. Man må bruke psykologi for å få det beste ut av folk.

Skal følge med

Mandag er det sesongpremière på modellserien og Marcel skal følge med.

-– Jeg må tvinge meg selv til å se på. Man vet jo aldri hvordan det blir, man kan hyle som en galning og se veldig rar ut. Men om man skal være med på noe som dette, må man by på seg selv, hvis ikke er det ikke noen vits.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.