RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Skjermdump Forebyggende Mangleruds facebookside

Mareritthelg etter hjemme alene-fester

Sist oppdatert:
Politiet: - Ungdommen tester ikke grenser, de går seg vill i total mangel på det.

Politiet ved Manglerud politistasjon har måttet avslutte flere hjemme alene-fester denne helgen, etter at de har kommet ut av kontroll. Det mener de foreldrene må ta en stor del av ansvaret for.

Lørdag la de ut denne meldingen på Facebook med beskjed til foreldre om å ta mer ansvar og sette klare grenser. 


Les Facebook-posten her.

- Ikke vær naive

Innlegget har engasjert og har i skrivende stund over 4400 likes, og er blitt delt over 550 ganger. I kommentarfeltet under innlegget går diskusjonen om foreldres grensesetting.

«Ikke vær naive! Gode karakterer og høflig oppførsel i hverdagen er absolutt ingen garanti. Snakk med hverandre, foreldre, og dobbeltsjekk informasjon», skriver en.

«Helt enig om at det er foreldrenes ansvar. Jeg har vokst opp med total ærlighet og ikke noe filter. Jeg har alltid fått info om hva som faktisk blir konsekvensene av ting og jeg har alltid fått lov til å gjøre som jeg vil for å finne egne grenser.», skriver en annen. 

Andre mener at alle må ta ansvar for hverandre, og at også venner og andre har et ansvar når foreldre ikke vet hva som skjer. En annen stiller spørsmålstegn ved om dette kan bunne i andre ting enn mangel på grenser.

«Veldig bra. Men skyldes alt kun en mangel på grenser, eller er det også et uttrykk for mangel på mening, retning og innhold i ungdomslivet??»

Vil ha grenser som unnskyldning

Politiet forklarer i kommentarfeltet at de kontakter foreldrene til ungdommene som har festen, der det lar seg gjøre. I tillegg tar de kontakt med foreldrene til de som er mest beruset.

- Noen ganger blir det dessverre hektisk skytteltrafikk mellom slike fester, men vi tilstreber å få ringt flest mulig foreldre.

Politiets inntrykk er at flere ungdommer egentlig ikke har lyst til å være med på festingen, og ønsker å kunne bruke grensesettingen fra foreldrene som unnskyldning.

- Våkne, edru foreldre når barna kommer hjem kan vise seg å forebygge, skriver politiet.

Operasjonsleder ved Oslo politidistrikt hadde søndag kveld ikke detaljkunnskap om helgens hendelser, til å kunne kommentere saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere