RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mari skriver fantasy med nordstrandvri

Mari Moen Holsve (25) har brukt oppveksten på Nordstrand som inspirasjon i sin nye bokserie i fantasysjangeren.

NORDSTRAND: Boka «Halvgudene» er første bok i serien for ungdom.

Romaner i kladdebok

Forfatteren har skrevet så lenge hun kan huske.

– På barneskolen trodde jeg at jeg skrev verdensberømte romaner i kladdeboka mi. Jeg sendte det første manuset til et forlag da jeg var 14 år. De takket høflig og sa at vi kanskje kunne komme tilbake til det litt senere, ler hun.

Nordseter

I «Halvgudene» møter vi de tre kranglete tenåringstrillingene Dina, Balder og Thea. De går på Nordseter skole og blir brått hovedpersonene i en farlig konflikt i et fjernt univers.

– I første halvdel av boka er handlingen lagt til Nordstrand. Jeg vokste jo opp der og bodde der fram til i fjor. Dette var en mulighet for meg til å få et glimt av min egen ungdomstid på Nordseter, som jeg har mange gode minner fra.

De tre oppdager plutselig at det skjer merkelige ting med dem. En kan plutselig lage ild og en blir veldig sterk.

– Hun som blir sterk går ut på Nordstrand og prøver å løfte en corvette i nabolaget, forteller Mari.

Fabeldyr og eventyr

På Tiladnen blir trillingene konfrontert med dagsaktuelle problemstillinger som raseskille, fremmedfrykt og religiøst relatert maktmisbruk. Verden er ikke svart-hvitt og dette må de tre hovedpersonene lære, midt opp i et univers fullt av fabeldyr og eventyr. På Tiladnen gjelder andre regler enn trillingene kjenner fra før, og de må lære fort. For noen er etter dem. Noen som vet at det er noe helt spesielt ved trillingene, noe Tiladnen ikke har sett maken til på flere hundre år. Boka er fylt med dramatikk, ukjente farer, humor og uforutsigbarhet.

– Jeg har valgt å skrive i fantasysjangeren fordi det gir meg mer frihet. Jeg må ikke følge alle reglene i sosialrealismen, som at karakterene må ha jobb etc, men kan fokusere på andre ting i historien. Den neste boken er planlagt å komme ut våren 2012 og planen er en i året, men jeg lover ingenting.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere